Bullet laina

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Bullet-laina

Bullet-laina on kertalyhenteinen laina, jonka varsinainen lyhennys maksetaan yhdessä erässä sen jälkeen kun laina-aika on päättynyt – sitä ennen maksetaan vain korkoja laina-aikana. Bullet laina eroaakin tässä useimpiin muihin lainoihin. Useimmiten laina maksetaan takaisin rahoittajille kuukausittaisina lyhennyksinä.

Bullet-laina sopii parhaiten lyhytaikaisiin ja väliaikaisiin tilanteisiin, joissa halutaan maksaa alhaisempaa korkoa. Siksi bullet-lainoja käytetään tyypillisimmin kiinteistösijoittamisessa. Bullet-lainalla voit esimerkiksi joissain tilanteissa ostaa kiinteistön ja maksaa lainat takaisin vuokraamalla asuntoa 5-10 vuoden ajan tai myymällä sen sen jälkeen.

Toinen tapa, johon bullet-lainaa voidaan käyttää on yrityksen rahoitus. Yritys saattaa hakea bullet-lainaa hetkelliseen tarpeeseen, jolloin laina-aika voi olla melko lyhyt, esimerkiksi alle vuoden. Myös useamman vuoden bullet-lainat yrityksille ovat mahdollisia.

 

Bullet-lainojen ehdot ovat useimmiten samankaltaisia ehdoiltaan kuin muutkin lainat. Hakijan tulee olla täysikäinen, tulojen säännölliset ja luottotietojen puhtaat. Bullet laina korko määräytyy takaisinmaksuajan, lainan määrän ja aikaisemman lainahistorian mukaan. Jos lainan ottaja haluaa maksaa luoton pois ennen laina-ajan päättymistä, tulee siitä neuvotella lainan antajan kanssa.

Bullet-lainat ovat hyödyllisiä esimerkiksi tapauksessa, jossa henkilöllä on useita muita lainoja, joiden todelliset korot ovat korkeat. Tällaisessa tilanteessa bullet-lainan avulla henkilö voi maksaa kalliit lainansa pois – se voi toimia siis eräänlaisena yhdistelmälainana.Kertamaksulainaa eli bullet lainaa käytetään usein sijoittamiseen. Kertamaksulainassa takaisinmaksupäivä on yleensä 5-10 vuoden päässä.

Usein lainanottajat hankkivat uuden, jälleenrahoitetun lainan maksaakseen bullet-lainan pois. Jos näin ei tapahdu, voi kertamaksu olla lainan lopussa monille mahdoton tehtävä. Bullet-lainoissa tulee myös muistaa mahdolliset rahoitusmarkkinoiden muutokset, jotka voivat arvaamattomuudessaan olla haittapuoli: jos korot nousevat merkittävästi ennen eräpäivää, lainanottaja joutuu mahdollisesti uudelleenrahoittamaan lainan aiempaa korkeammalla korolla.

Kuinka bullet-laina toimii käytännössä?

Toisin kuin laina, jonka kokonaiskustannukset (korko ja pääoma) jaksotetaan – eli maksetaan vähitellen laina-aikana – bullet-lainan pääoma maksetaan kerralla laina-ajan lopussa. Joskus myös korot kerätään maksun yhtenä osana, mutta useimmissa tapauksissa laina on laina-aikana pelkkää korkoa, ja lainan lopussa erääntyy vain jäljellä oleva pääoma, kuten tiedät sen joustoluotto.

Yksi esimerkki voi olla vaikkapa tällainen: henkilö ottaa 2000 euron lainan, joka on maksettava takaisin vuoden kuluessa. Lainan korko on 10 prosenttia ja sitä korotetaan vuosittain. Bullet-lainan tapauksessa vuoden lopussa tulisi maksaa 2200 euroa, joka sisältäisi lainan pääoman sekä korot, jonka euromäärä olisi 200 €. Tämä olisi yksi maksuerä, joka tulisi siis suorittaa kerralla.

Toinen esimerkki voi taas olla sellainen jossa lainanottaja on ottanut 20000 euron suuruisen bullet-lainan. Lainan takaisinmaksuaika on 15 vuotta ja tänä aikana olisi maksettava vain korkoja. Lainanottajan pitää kuitenkin 15 vuoden kuluttua maksaa koko 20000 euron pääoma takaisin kertamaksuna. On selvää että elämäntilanteet voivat muuttua ja 20000 euron kertamaksu kuulostaa hurjalta – eikä useinkaan rahaa ole jäljellä enää niin paljon. Eri asia on sitten se, että lainanottaja saattaa ottaa bullet-lainan maksaakseen rakennusaikaisen lainan takaisin uuden kodin rakentamisen jälkeen, tavoitteenaan vakituisen asuntolainan saaminen.

Kuinka lainat yleensä toimivat

Kiinteäkorkoiset lainat koostuvat kiinteästä korosta ja ennalta määrätystä alkupääoman osuudesta, joka muuttuu lainan pituuden mukaan. Kiinteäkorkoisessa asuntolainassa kuukausimaksu on pienempi, kun laina-aika lähestyy loppua. Asuntolainojen korot voivat nimittäin nousta tai laskea. Kiinteäkorkoisia asuntolainoja pidetään yleensä yhtenä edullisimmista lainatyypeistä, koska sen avulla korkojen nousun riski on minimoitu, ja se taas ei vaikuta niin paljon kuukausimaksuihin.

Kiinteäkorkoiset lainat ovat erityisen käteviä suuria lainoja ottaville henkilöille. Kiinteäkorkoiset lainat ovat yleisin asunnonostajien valitsema vaihtoehto, juurikin siksi koska korko on kiinteä koko laina-aikana, ja kuukausimaksut pysyvät samoina koko takaisinmaksuajan. Suurta kertamaksua ei tarvitse maksaa. Kunkin maksun määrä lasketaan siten, että laina maksetaan kokonaan pois lyhennysajan lopussa.

Vaihtuvakorkoisissa lainoissa korko on vaihtuva ja sidottu rahoitusindeksiin. Korko voi muuttua säännöllisin väliajoin. Kukin kuukausimaksu lasketaan edelleen siten, että laina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin maksuajan lopussa, eikä kertamaksua tarvitse suorittaa. Kunkin kuukausimaksun määrä voi kuitenkin vaihdella senhetkisen koron mukaan.

Bullet-lainat taas ovat lainoja, joissa lainanottajan ei tarvitse maksaa lainan pääomaa ja korkoa ennen lainan erääntymistä. Lainanottajan on suoritettava vain hyvin pieniä maksuja lainan erääntymiseen asti. Lainanottajan on kuitenkin maksettava laina-ajan päättyessä suuri kertamaksu koko lainasaldosta.

Lainan lopussa erääntyvää suurta maksuerää kutsutaan “bulletiksi”. Bullet-lainat voivat olla riskialtis lainatyyppi, koska lainanottajan on maksettava suuri maksu kerralla. Ehkäpä juuri tämän vuoksi bullet lainoja ei ole enää niin paljon saatavilla, kuin niitä ennen oli.

Mahdollisten lainanottajien kannattaa ottaa selvää, mikä bullet-laina on, milloin tällaista rahoitusta voidaan käyttää, miten se toimii ja mitkä ovat bullet-lainoihin liittyvät riskit ennen lainanottoa. 

Milloin kannattaa ottaa bullet-laina

Bullet lainojen ottamiseen voi olla eri syitä. Usein lainanottajat hankkivat uuden, jälleenrahoitetun lainan maksaakseen bullet-lainan pois. Koska näin suuren summan maksaminen kerralla voi olla vaikeaa – eikä jälleenrahoituksen saamisesta ole takeita – bullet lainoja pidetään riskialttiina lainatyyppinä.

Jos taas henkilö haluaa rahoittaa pienyritystä nopealla käteisvarojen lisäyksellä, yksi harkitsemisen arvoinen vaihtoehto on bullet-laina. Se voi olla houkutteleva vaihtoehto jos yritys tarvitsee käteisvaroja nopeasti, mutta edelleen – bullet-lainan riskit voivat lisätä velkaantumista.

Lainanottajat joilla on lyhytaikainen rahapula, mutta jotka tietävät (varmasti) saavansa rahaa lähiaikoina, voivat hyötyä bullet-lainan ottamisesta, sillä lyhyessä ajassa korotkaan eivät ehdi nousta kovin paljoa. Bullet-lainasta voi tässä tapauksessa tulla edullinen.

Bullet-lainan maksussa lainan pääoman takaisinmaksu viivästyy laina-ajan loppuun, jolloin tulee suorittaa kertamaksu, joka kattaa maksamattoman määrän.  Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi yritys voi turvautua bullet-rahoitukseen: Takaisinmaksun järjestäminen tällä tavoin alentaa kuukausimaksuja.

Bullet-laina tarjoaa joustavuutta lainanottajalle, erityisesti kiinteistökehittäjille. Kiinteistökehitysyritys voi esimerkiksi käyttää bullet-lainaa ostaakseen rakentamattoman maa-alueen, jonka vakuusarvo on alhainen. Yritys voi käyttää rahoitusta maan kehittämiseen, jolloin sen vakuusarvo nousee huomattavasti. Kehitettyä kiinteistöä voidaan sitten käyttää vakuutena bullet-lainan maksuun laina-ajan lopussa.

Yritys voi ottaa bullet-lainan rahoittaakseen uuden teollisuuslaitoksen rakentamisen. Kun teollisuuslaitos on valmistunut, valmista rakennusta voidaan käyttää vakuutena bullet-lainan jälleenrahoituksessa. Yritys voi käyttää rahoitusta myös uusien laitteiden hankkimiseen ja käyttää laitteita sitten tuottamaan tuloja, jotka voidaan käyttää bullet-maksun maksamiseen tai yrityksen uudelleenrahoitusmahdollisuuksien parantamiseen.

Koska kertamaksu voi olla kova, bullet-lainoja käyttävät lainanottajat jälleenrahoittavat ne usein laina-ajan lopussa. Alkuperäisen pääoman avulla lainanottaja saa käyttöönsä pääomaa, jota hän tarvitsee yrityksensä rahoittamiseen.  Sen jälkeen hän voi hyödyntää alhaisia korkomaksuja ja käyttää rahansa liiketoimintaansa eräpäivään asti. Näin hänellä on mahdollisuus jälleenrahoittaa laina takaisin laina-ajan päättyessä.

Joissakin bullet-lainoissa on korkojen nollausvaihtoehto laina-ajan lopussa. Tällöin bullet laina korko nollataan sen mukaan, mikä sillä hetkellä on mahdollista ja bullet-lainojen maksut lasketaan uudelleen uusien ehtojen mukaan. Niiden lainanottajien, joilla ei ole korkojen nollausvaihtoehtoa, on joko jälleenrahoitettava lainansa tai maksettava koko pääoma kerralla.

Monille riittää syyksi ottaa bullet-laina vaikkapa sen vuoksi, koska lainanottajan ei tarvitse maksaa lainaa etukäteen. Myös se, että lyhytaikaisissa lainoissa kelpoisuusvaatimukset ovat helpommat kuin pitkäaikaisissa lainoissa, on usein syy bullet-lainaan päätymiseen.

Bullet-laina - sopiiko se pienyritykselle?

Bullet-laina voi olla tehokas tapa saada yrityksen käyttöön suuri määrä käteisvaroja, myös ilman luottotietojaTämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi uusien tilojen rakentamiseen tai ostamiseen liittyvissä asioisssa sekä sellaisten hankintojen tekemisessä, jotka voivat tuoda suuria määriä tuloja. Kun pienyrityksenä toimivien lainanottajien bullet-lainan loppuerän maksupäivä lähenee, usein he joskus jälleenrahoittavat lainansa jotta pystyvät suoriutumaan veloistaan.

Edelleen tulee kuitenkin muistaa että lopussa maksettava summa voi olla todella suuri ja siinä onkin vaarana, että et pysty maksamaan velkaasi takaisin, mikä saattaa vaarantaa sinut ja pienyrityksesi. Siksi esimerkiksi lyhytaikainen takaisinmaksusuunnitelma voi olla erinomainen tapa saada yrityksesi tarvitsemat käteisvarat heti. Varmista ennen hakemuksen tekemistä, että pystyt suoriutumaan maksuistasi. 

Bullet-lainojen plussia ja miinuksia

Vaikka kertarahoituslainoissa eli bullet-lainoissa on houkuttelevia etuja, niihin liittyy suuria riskejä verrattuna perinteisiin rahoitusvaihtoehtoihin. Hyvät ja huonot puolet punnitsemalla voit päättää, ovatko ne oikea valinta sinulle tai vaikkapa yrityksellesi.

Etuja

Haittoja

Kuinka hakea bullet-lainaa

Kun lainan hakija hakee bullet-lainaa, tämä arvioidaan hyväksymisprosessin läpi aivan kuten tavallisen lainan eli säännöllisesti lyhennettävän lainavaihtoehdon kohdalla. Bullet-lainat voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia. 

Bullet lainan hakeminen tapahtuu kuin muidenkin lainojen kohdalla. Voit hakea sopivaa lainaa Swiftbankerin verkkopalvelussa ja käyttää lainalaskuria. Saat Swiftbankerista useita eri lainaehdotusta useilta eri lainantarjoajilta, joista voit valita sopivimman omaa tilannettasi ajatellen. Ennen hakemista kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia asioita.

Bullet-lainoilla on erilaiset ehdot, koska takaisinmaksu on aivan toisenlainen kuin muissa lainoissa. Takaisinmaksuaika on lyhyt; se voi usein olla vain 5 vuotta. Maksut perustuvat lainasi ehtoihin ja siihen, minkälaisessa taloudellisessa tilanteessa olet. Laskelmat tehdään olettaen, että et maksa lainan pääomaa etukäteen. Tämä kasvattaa kertyvää kokonaiskorkoa.

Useimmissa bullet-lainoissa maksat kertyvää korkoa koko laina-ajan. Koko pääoma on maksettava lainan erääntyessä. Joissakin lainasuunnitelmissa sekä pääoman että korkojen takaisinmaksu saattaa viivästyäeräpäivään asti. Tällainen takaisinmaksusuunnitelma kasvattaa laina-aikana kertyneiden korkojen määrää, mikä johtaa huomattavasti suurempaan kertamaksuun.

Tavanomaisissa lyhennyslainoissa noudatetaan aikataulua, jossa pääoman ja korkojen säännölliset maksut suoritetaan, kunnes ne on maksettu kokonaan takaisin laina-ajan lopussa. Autolainat ja asuntolainat ovat usein tällaisia. Kuukausittainen tai viikoittainen lyhennysmaksu on korkeampi kuin bullet-lainan maksut laina-aikana, mutta lainanottajille ei tule kontolleen lopussa suurta pääomamaksua.

Kun olet varma siitä, että bullet-laina on sinulle juuri sopiva lainamuoto, suuntaa sen jälkeen Swiftbankerin palveluun. Swiftbanker auttaa järjestämään sinulle jopa 60 000 euron suuruisia bullet-lainoja. Lainojen löytäminen on ylipäätään palvelussamme helppoa ja avuksi tulee esimerkiksi bullet laina laskuri. Kun lainanhakija haluaa löytää lainan, kannattaa ehdottomasti aloittaa lainan löytäminen Swiftbankerissa. Palvelussa etsitään lainanhakijalla automatisoidusti erilaisia lainatarjouksia. Tämä helpottaa myös lainanottajaa, jonka ei tarvitse viettää aikaa puhelimen ja sähköpostin ääressä, ottamalla yhteyttä lainanantajiin.

Swiftbankerin hakuprosessi on simppeli ja helppo omaksua. Bullet laina laskuri auttaa löytämään oikean kokoisen lainan oikeilla ominaisuuksilla. Lainanhakijan tulee vain täyttää selkeä lomake joka löytyy verkkosivuiltamme. Swiftbanker etsii tämän jälkeen sinun elämäntilanteeseesi ja taloudelliseen tilanteeseesi sopivia, räätälöityjä lainatarjouksia. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan tarvitse vielä sitoutua mihinkään, vaan voit lähinnä vain tunnustella ns. kepillä jäätä. Lainatarjoukset eivät ole itsessään sitovia, eikä sinun tarvitse ottaa niitä vastaan, jos et halua ottaa niitä jostain syystä vastaan.

Pelkkä tarjous ei ole koskaan sitova, eikä sen pitäisikään olla. Hakemasi lainan pitäisi olla juuri SINUN elämääsi sopiva laina, ja sellainen jonka pystyt maksamaan takaisin. Rahojen loppukohde saa jäädä myös sinun tietoosi, eikä Swiftbanker kysele sinulta lainan käyttötarkoitusta. Voit siis käyttää mahdollisesti hyväksytyn lainan vaikkapa tavaroiden, tuotteiden tai sitten vaikkapa asunnon hankkimiseen.

Viimeisimmät artikkelit

Bullet-lainat ja lyhyesti faktoja

Usein kysytyt kysymykset Bullet lainoista

 

Bullet-laina on rahoitustyyppi, joka tarjoaa lainanottajille alhaiset tai olemattomat kuukausimaksut tietyn ajanjakson ajan. Lainanottaja maksaa laina-aikana vain korkoa.

Lainanottajan on maksettava koko todellinen lainasaldo takaisin määrätyn takaisinmaksuajan lopussa. Bullet-lainoilla on yleensä lyhyt takaisinmaksuaika - yleensä vain muutama vuosi. Usein jäljellä on koko lainasumma ja kertyneet korot. Tämä voi olla hyvin suuri kertasumma.

Monissa lainoissa lainanottajat suorittavat pääoma- ja korkomaksuja koko lainan takaisinmaksuajan. Nämä lasketaan siten, että laina maksetaan kokonaisuudessaan takaisin eräpäivään mennessä. Bullet-laina on erilainen. Lainanottaja ei ehkä maksa lainkaan tai hän voi maksaa hyvin pieniä maksuja suurimman osan takaisinmaksuajasta. Tämä voi tehdä lainasta edullisen tässä vaiheessa. Lainan erääntyessä lainanottajan on kuitenkin maksettava koko lainasumma takaisin. Lainanottajat maksavatkin koko lainasumman takaisin kerralla, eikä pikkuhiljaa laina-aikana, kuten useimmissa muissa lainoissa.

Parhaiten pääset etsimään bullet-lainaa Swiftbankerin verkkopalvelussa, jossa voidaan myös tarjota hyviä vaihtoehtoja bullet-lainan tilalle.

Kun lainaa otetaan, korot maksetaan kerran kuukaudessa takaisin. Suomessa annuiteettilaina on yleisin tapa ottaa lainaa. Tästä käyvät esimerkkinä erityisesti asuntolaina ja kulutusluotto. Annuiteettilainalla taataan kuitenkin, etteivät lainanlyhennykset muutu viitekoron muuttumisen myötä, vaan maksut pysyvät samoina, inflaation vaikutus huomioon otettuna.

Kiinteä annuiteetti kestää yleensä tietyn ajan vuosissa mitattuna. Kiinteän annuiteetin lainan ottajien on maksettava sama määrä eli tasalyhennys joka kuukausi. Säännölliset maksut ja puolivuosittaiset korkomaksut pysyvät kiinteässä annuiteetissa vakioina. Kiinteä annuiteetti soveltuu henkilöille, jotka haluavat maksaa tasaeräiset maksut.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi