Lainaa ilman luottotietoja

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Luottotiedoton on usein hankalassa tilanteessa siksi, että lainaa voi olla hankala saada. Usein ajatellaankin, että luottotiedottoman on mahdotonta saada lainaa. Näin ei asia kuitenkaan ole, mutta on hyvä ottaa huomioon, että luottotiedottomana lainan hakemiseen voi olla erilaisia asioita, joita pitää mielessä.

Luottotiedottomia on Suomessa hyvin paljon, ja se on valitettavan yleistä. Luottotietojen menettämisessä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää – usein luottotiedottomaksi päätyy juuri epäedullisten ja korkeakorkoisten lainojen vuoksi, jolloin omaa takaisinmaksukykyä on yliarvioitu ja lainan takaisinmaksusta koituu ylivoimaista. Lukemalla artikkelin saat kuitenkin hyviä keinoja, miten ja mistä hakea lainaa luottotiedottomana, ja miten laina ilman luottotietoja on parasta hoitaa.

Kaikki luottotiedoista

Luottotiedot mittaavat yksityisen henkilön tai yrityksen taloudellista asemaa ja takaisinmaksukykyä. Luottotietojen puuttuminen hankaloittaa usein elämää monella eri tavalla. Maksuhäiriömerkinnät voivat haitata esimerkiksi vuokra-asunnon tai puhelinliittymän hankkimista, tai laina ilman luottotietoja voi olla hankalaa saada. Yleisesti elämisestä voi tulla kalliimpaa, sillä luottotiedottomalta vaaditaan enemmän takeita siitä, että palveluntarjoaja saa lainaamansa varat takaisin.

Mikäli et ole varma omien luottotietojesi tilasta, ne voi aina tarkastaa internetistä itse. Voit esimerkiksi tarkastaa kuinka kauan merkinnät ovat voimassa, mistä ne ovat ja paljon velkaa on vielä jäljellä. Yleensä maksuhäiriömerkintä poistuu kahden vuoden päästä siitä, kun ulosotossa olleet velat on maksettu takaisin. Mikäli uusia merkintöjä tulee velan takaisinmaksuaikana, saat luottotiedot takaisin neljässä vuodessa. Harmillista on, ettei luottotietojen takaisinsaamista voi nopeuttaa, ja tämän vuoksi toisinaan saatat tarvita lainaa myös luottotiedottomana.

Kahden vuoden aikana, kun olet maksanut velkasi pois, mutta vielä luottotiedoton, sinulla näkyy tiedoissasi REF-merkintä. Lainantarjoajat näkevät tästä, että laina, josta velka on syntynyt on maksettu pois, mutta luottotietosi eivät ole kunnossa.

Miten luottotiedottomana voi saada lainaa?

Luottotietojen merkitys lainanhaussa on murroksessa. Usein luottotiedoton ajattelee, että laina ilman luottotietoja on mahdoton. Toisinaan tämä on myös totta – moni lainanantaja ei halua myöntää lainaa luottotiedottomalle. Tämä johtuu siitä, että lainaaminen on esimerkiksi pankin yritystoimintaa, ja mikäli se lainaisi luottotiedottomalle hakijalle rahaa, se voisi olla hyvin riskialtista, ellei takuuta takaisinmaksusta ei ole.

Verkossa on kuitenkin nykypäivänä lukuisia lainantarjoajia, jotka toimivat perinteisten pankkien ohella lainan tarjoajina. Vaikka verkosta saattaa tuntua omituiselta hakea lainaa, se voi joissakin tapauksissa olla kätevämpi kuin perinteinen pankkilaina. Nykypäivänä markkinoiden ja ihmisten halutessa kaiken nopeasti, voi pankkilainan hakeminen olla hyvin hidasta, jolloin luotonhakija voi kääntyä internetissä toimivien palveluiden pariin. Lainan hakeminen verkossa ei myöskään sido sinua mihinkään, vaan voit tehdä omaan tahtiisi lainahakemuksia ja vertailla eri tarjouksia.

Luottotiedottomana lainantarjoajia saattaa olla tarjolla hieman kapeammin, mutta näitä kuitenkin on. Tärkeintä on tehdä toimiva lainanhaku suunnitelma. Miten paljon, ja mihin tarvitset lainaa? Onko sinulla vielä paljon takaisinmaksettavaa ulosotossa, ja miten saat yhdistettyä lainanmaksun ulosottomaksujen kanssa? Mikäli kyseessä on vain pieni summa tai olet jo hoitanut ulosotossa olevat maksut, voi laina ilman luottotietoja olla mahdollinen saada. Lainaa hakiessa sinun on tärkeintä olla avoin ja aktiivinen. Perustele miksi tarvitsisit lainan, ja miten takaisinmaksu onnistuu. Voit esittää pankille esimerkiksi takaisinmaksusuunnitelman tulojesi kera. Pyri myös olemaan avoin, ja kertomaan mistä luottotietojen menetys on alun perin johtunut – näin rakennat hyvän suhteen rahoituslaitoksen kanssa, ja heistä voi tuntua mukavammalta myöntää sinulle laina.

Miten parantaa todennäköisyyttä saada laina luottotiedottomana?

Jokainen lainapäätös on henkilökohtainen, ja täten siis lainahakemuksen täyttämisestä on hyvä aloittaa lainan hakeminen. Maksukyky usein tarkastetaan hakemuksen perusteella, mutta rahoituslaitoksilla on myös laillisesti lupa päästä katsomaan luottotietojen tilanne. Tämän vuoksi lainahakemusta täyttäessä kannattaa olla rehellinen ja myöntää että tavoitteena on laina ilman luottotietoja.

Ei myöskään kannata unohtaa, että lainavaihtoehtoja on erilaisia. Vakuudellinen laina ilman luottotietoja voi olla halvempi lainavaihtoehto, sillä lainan myöntäjä saa tietynlaisen takuuden siitä, että laina tullaan saamaan jossakin muodossa takaisin. Luottotiedoton voikin siis saada suuremmalla todennäköisyydellä lainaa, mikäli vakuudeksi on tarjota esimerkiksi auto tai asunto.

Voit hakea lainaa myös toisen kanssa yhdessä. Voit hakea lainaa siten että tällä on rinnakkaishakija ja päähakija. Lainan hakeminen yhdessä kannattaa lähes aina, sillä näin lainantarjoaja saa paremman takuun siitä, että se saa lainaamansa rahan takaisin, ja voikin sitten tarjota lainaa hieman paremmalla korolla. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että myös rinnakkaishakijan luottotiedot tarkistetaan, ja tämä saattaa vaikuttaa lainan saantiin. 

Miten pitää omasta taloudesta parempaa huolta?

Toisinaan maksuhäiriömerkinnät tai luottotietojen menetys voi johtua lähes mistä tahansa. Esimerkiksi sairastelut tai työttömäksi jääminen voivat johtaa helposti velkakierteeseen. Tämän vuoksi onkin tärkeää tarkastella omia menoja ja kuluja, ja pitää taloudesta huolta tiukassa rahatilanteessa.

Toisinaan laina ilman luottotietoja on kuitenkin tarpeellinen nostaa. Tällöin on tärkeää tarkastella omaa takaisinmaksukykyä – kuinka paljon sinulla on varaa maksaa kuukaudessa lainanlyhennystä pois? On tärkeää, ettet ota liian kunnianhimoista takaisinmaksuaikaa, vaan mieluummin maksaa lainan hitaammin pois, mutta siten että sinulla jää varaa arjen perustarpeisiin.

Entä korot ja muut kulut? On hyvä muistaa, että laina ilman luottotietoja saattaa olla huomattavasti kalliimpi, kuin laina henkilölle, jolla on luottotiedot. Korko on lainarahan hinta, ja pankki kaipaa usein vakuutta siitä, että saa lainaamansa rahan takaisin. Jos takaisinmaksukyky on heikompi, voi pankki nostaa korkoa – eli lainarahan hintaa.

Jos kuitenkin takaisinmaksuvaikeuksia ilmenee, on näistä hyvä olla rehellinen. Rahoituslaitokset ja pankit arvostavat tätä, ja moneen sopimukseen kuuluukin lyhennysvapaita kuukausia. Voit myös pyytää eräpäivän siirtoa.

Hyvä nyrkkisääntö onkin, että lainaa nostaessa kannattaa varautua siihen, että joko oma taloudellinen tilanne tai lainan kulut muuttuvat. Tähän voi varautua esimerkiksi säästämällä sopivan puskurin – näin et jää pulaan maksujesi kanssa. Usein suositellaan, että säästössä olisi kolmen kuukauden puskuri.

Vakuudeton rahoitusvaihtoehto luottotiedottomalle

Toisinaan laina heti ilman luottotietoja voi olla tarpeellinen. Vakuudellisen lainan hakemisessa voi kestää kauan, sillä vaikka sen voikin hoitaa nykypäivänä netin kautta ovat erilaiset lainaneuvottelut tarpeellisia.

Pikavippi on nopea laina ja perinteisesti se on summaltaan pieni. Esimerkiksi pikavippi voi toimia kätevästi lainana autoon, matkaan tai johonkin pieneen ostokseen. Pikavippi luottotiedottomana voi olla kuitenkin hankalampaa saada, kuin vakuudellinen laina. Pikavippi voi kuitenkin olla nopea laina ilman luottotietoja, ja mikäli tästä tulee ensin kielteinen päätös, voi pikavippi yritykseen olla yhteydessä ja pyrkiä perustelemaan maksukykynsä.

Pikavipeistä tyypillisesti puhutaan kalliimpina lainoina, sillä niissä korot voivat olla hyvin korkeita. Luonnollisesti lainantarjoaja saa voittonsa koroista – ja koska pikavippi on nopea laina, voi lainantarjoaja pyytää siitä korkeampaa hintaa. Pikavipille on kuitenkin nykypäivänä erilaisia lainsäännöksiä koroille, jonka ansiosta näissä on nykyään korkokatto.

Vaikka pikavipissä onkin korkokatto nykyään ja se voikin joissakin tilanteissa toimia kätevänä lisärahoituksena, se ei sovi kaikkiin tilanteisiin. Pikavipissä huonoa on juuri se, että se on suhteellisen helppoa nostaa, ja täten sinun tulee kiinnittää erityishuomiota sen kuluihin ja ehtoihin. Kannattaa myöskin laskea tarkasti pikavipin kokonaishinta, ja varmistaa että sinulla on oikeasti kyky maksaa se takaisin. Tärkeintä pikavippiä nostaessa onkin pohtia – olenko valmis maksamaan kyseisestä ostamastani tuotteesta hieman extraa? Jos pohdit vielä millä tavalla extraa, korot oikeastaan nostavat lainan hintaa, jolloin esimerkiksi voit päätyä maksamaan 1000 eurosta 1200 euroa.

Järjestelylaina luottotiedottomalle

Toisinaan lainan takaisinmaksussa voi tuntua ylitsepääsemättömältä kaikki ylimääräiset maksut ja monen lainan maksaminen samaan aikaan, ja juuri tällaisessa tilanteessa ylivelkaantuminen on tyypillistä. Järjestelylaina voi olla kätevä keino pitää huolta omasta taloudesta. Järjestelylaina on luotto, joka kokoaa kaikki lainat yhdeksi lainaksi.

Järjestelylainaan vaaditaan usein kuitenkin vakuuksia, jonka vuoksi se voi olla hankalampaa saada. Järjestelylainaa ei myönnetä, mikäli lainan takaisinmaksu näyttää hankalalta, eli esimerkiksi tilanteessa, jossa lainan hakija on työtön. Voit kuitenkin pyrkiä etsimään itsellesi takaajan, tai hakemaan takausta takuusäätiöltä. Järjestelylainaa kannattaa aina pyrkiä hakemaan, vaikka se voikin olla hankalampaa saada luottotiedottomana.

Järjestelylaina kannattaa kuitenkin vain silloin, kun se on edellisten luottojen korkoja edullisempi. Vaikka siinä on paljon muitakin hyötyjä, päätarkoitus on, että se tulisi olemaan edullisempi kuin maksaa usealle lainantarjoajalle korkoja.

Miksi kilpailuttaa laina?

Vaikka artikkelissa on saattanut korostua se, että laina ilman luottotietoja on hankalaa saada, on silti hyvä muistaa kilpailuttaa lainat. Lainojen kilpailutuksen ansiosta voit säästää lainan kuluissa, ja ainakin kilpailuttamalla saat selville kaikki rahoituslaitokset, jotka ovat valmiita tarjoamaan sinulle lainaa, sekä minkälaisella korolla. Lainojen kilpailutusta voikin verrata vaikka uuden auton ostamiseen – ei kannata ostaa heti ensimmäistä mikä tulee vastaan, vaan vertailla niiden ominaisuuksia ja hintaa, ja täten päättää mikä olisi juuri itselleen sopivin. Tästä näetkin kätevästi jo yleisen sinulle tarjottavan korkotason, ja voit päättää oletko valmis ottamaan lainaa ja mikäli laina ilman luottotietoja on mahdollista maksaa takaisin.

Voit verrata lainatarjouksia eri keinoin. Voit esimerkiksi pyytää lainatarjoukset haluamistasi pankeista, ja hyödyntää Exceliä tarjousten vertailuun. Lainojen vertailu tällä keinolla saattaa myös olla hyvin aikaa vievää ja raskasta. Erilaisia lainoja ja luottoja voit myös vertailla käyttämällä netin lainavertailupalveluita, joissa voit täyttää hakemuksen ilmaiseksi eikä se sido sinua vielä mihinkään. Sinulla tulee kuitenkin olla lainan kriteerit selvillä – lainan summa, laina-aika ja mahdollinen käyttötarkoitus. Internetin lainan kilpailutus sivustot voivat tarjota sinulle laajemmin erilaisia mahdollisuuksia, ja saatat jopa löytää lainan tarjoajia, joista et tiennyt aikaisemmin.

Asuntolaina ilman luottotietoja

Moni suomalainen haaveilee omistusasunnosta, ja se onkin usein taloudellisesti järkevämpi vaihtoehto vuokra-asunnolle. Asuntolaina ilman luottotietoja voi olla vaikeaa saada. Jos et ole maksanut ulosotossa olevia maksuja, ei usein asuntolainaan ole juuri mitään mahdollisuuksia.

Jos velat taas on jo hoidettu pois alta, voit pyytää ulosottomieheltä todistuksen siitä, että olet suorittanut tarvittavat maksut. Etenkin jos sinulla on riittävät vakuudet lainan hakemisen tueksi, on hyvin todennäköistä, että voit jopa saada lainan. Voit esimerkiksi pyytää jotakin ulkopuolista henkilöä takaamaan lainan. Nykypäivänä rahoitusmaailman uudistuessa myös asuntolainaa on todennäköisempää saada ilman luottotietoja, sillä usein hakijan tilannetta ja maksukykyä tarkastellaan hyvin yksilöllisesti.

Vaikka laina ilman luottotietoja ei aina olekaan suositeltavissa, voi asuntolainan nostaminen kuitenkin olla yksi järkevimmistä syistä nostaa laina jopa huonommassa taloustilanteessa. Muistathan kuitenkin ennen asuntolainankin hakemista tarkastamaan oman takaisinmaksukykysi.

Yrityslaina ilman luottotietoja

Vaikka yrityslaina ei ehkä ole tyypillisintä hakea, kun luottotiedot ovat menneet, voi sille olla tarve esimerkiksi uutta yritystä perustaessa. Toisinaan hyvä yritysidea voi syntyä tilanteessa, jossa oma talous ei ole kunnossa. Yrityslainan kohdalla tarkistetaan aina yrittäjän luottotiedot, vaikka itse yrityksellä menisikin hyvin. Etenkin kun kyseessä on henkilötakaus, on pankista hankala saada lainaa ilman luottotietoja. Toiminimellä toimivan yrittäjän on turvauduttava usein ulkopuoliseen takaajaan tai muihin rahoitusvaihtoehtoihin, ellei luottotietoja ole.

Jos kyseessä on kuitenkin osakeyhtiö, ei haittaa, mikäli yhdellä osakkaista on esimerkiksi maksuhäiriömerkintä. Tämän vuoksi osakeyhtiö voikin olla kätevä yhtiömuoto, sillä kaikki osakkaat ovat vastuussa yrityksen toiminnasta. Osakeyhtiössä kuitenkin itse yhtiön luottotietojen tulee olla kunnossa, jotta lainaa myönnetään.

Milloin laina ilman luottotietoja ei ole hyvä idea?

Lainan nostaminen on osa lähes jokaisen ihmisen elämää jossakin vaiheessa, ja erittäin harvalla on mahdollisuus kulkea koko elämänsä ilman lainan nostamista. Lainan nostamista ei siis kannata pelätä, vaikka kyseessä olisikin laina ilman luottotietoja. Vaikka luottotiedottoman on hyvä tietää, että laina ilman luottotietoja ei ole mahdotonta saada, ei sen hakeminen kuitenkaan aina kannata. Kuten edellä jo mainitsimme, lainaa ei koskaan tulisi nostaa pieniä ostoksia, kuten vaatteita varten.

Lainaa ei myöskään kannata hakea rahan tarpeeseen varten, sillä tämä usein aiheuttaa velkakierteen, joka helposti johtaa ylivelkaantumiseen. Esimerkiksi arkimenojen rahoittaminen ei ole hyvä idea lainalla, ja tällöin kannattaakin kääntyä tarkastelemaan oman talouden hallintaa. Myöskään lainan rahoittaminen toisella lainalla ei ole juuri koskaan hyvä idea – ellei sitten kyseessä ole juuri tähän tarkoitukseen tarkoitettu järjestelylaina.

Viimeisimmät artikkelit

Laina ilman luottotietoja ei myöskään kannata nostaa arvoaan menettäviin tuotteisiin tai riskialttiisiin ostoksiin. Tällaisilla lähinnä tilanteilla lähinnä tarkoitetaan esimerkiksi erilaisia sijoituselementtejä. Vaikka osakkeisiin tai rahastoihin sijoittaminen yleensä tukee omaa talouttaan, ei kannata riskeerata omia varojaan, mikäli luottotiedoissa on jo ongelmia. Pahimmassa tapauksessa saatat velkaantua lisää, mikäli esimerkiksi sijoituksien arvo laskee.

Koska korko ja lainan hinta voi olla myös kalliimpi kuluttajalle, jolla eivät luottotiedot ole kunnossa, kannattaa pohtia onko juuri nyt oikea aika nostaa lainaa. Voisiko lainan hakeminen esimerkiksi odottaa muutaman vuoden, jolloin maksuhäiriömerkinnät ovat poistuneet rekisteristä? Laina voi olla tällöin huomattavasti halvempi, ja etenkin suurta lainaa hakiessa saatat säästää tuhansia euroja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vaikka lainan saaminen ilman luottotietoja on hankalaa, se ei ole mahdotonta. Nykypäivänä on useita rahoituslaitoksia, jotka myöntävät lainaa myös luottotiedottomalle. Voit tutkia internetissä erilaisia lainavaihtoehtoja, ja aloittaa täyttämällä lainahakemuksia, jotka eivät vielä sido sinua mihinkään. Näin kartoitat omat henkilökohtaiset mahdollisuutesi saada lainaa.

Vaikka lainan saaminen pankista luottotiedottomana on hankalaa, on internetissä toimivia luottolaitoksia, jotka myöntävät tätä matalammalla kynnyksellä. On kuitenkin hyvä muistaa, että mikään rahoituslaitos ei myönnä lainaa, ellet pysty todistamaan takaisinmaksukykyäsi heille.

Etenkin pienen pikavipin voi löytää internetistä ilman luottotietoja hakemalla erilaisia palveluntarjoajia. Toisinaan pikavipin tarjoajat saattavat hylätä lainahakemuksen sillä ne tarkistavat automaattisesti luottotiedot hakemuksen yhteydessä. Mikäli näin tapahtuu, voit kuitenkin yrittää ottaa pikavipin tarjoajaan yhteyttä ja neuvotella ehdoista ja yrittää vakuuttaa heidät takaisinmaksu kyvystäsi.

Lainaa ref merkinnällä voi olla helpompaa saada, kuin lainaa täysin ilman luottotietoja. Etenkin asuntolainan hakeminen on mahdotonta, mikäli ulosotossa on vielä maksamattomia maksuja, mutta ref merkinnällä ja sopivilla vakuuksilla voi asuntolainaa yrittää hakea.

lainalaskuri

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi