Lainalaskuri

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Lainalaskuri

Vaikka sinulla voi olla erityisiä lainatarpeita, lainojen vertailu on aina hyvä idea. Riippumatta siitä, etsitkö käteistä rahaa pieneen ongelmaan vai suureen hankintaan, älä koskaan kirjoita nimeäsi ensimmäiseen lainapaperiin, ennen kuin olet vertaillut lainoja. Eri rahoituslaitokset tarjoavat lainoja erilaisiin tarpeisiin, joten myös lainaehdot voivat vaihdella.

Tiukan budjetin omaavalle voi olla erittäin tärkeää osata laskea korkoja. Onko mahdollista maksaa laina pois, jos korot nousevat? Mikä saattaa olla korkojen nousun vaikutus henkilökohtaiseen talouteen? Onko mahdollista, että lainasta tulee liian kallis ja että sitä ei voida maksaa takaisin?

Lainojen vertailu voi viime kädessä säästää satoja tai jopa tuhansia euroja, ainakin siinä vaiheessa kun laina on maksettu takaisin kokonaan. Lainaehdoissa on useita eri asioita, jotka vaikuttavat lopulliseen lainasummaan, kuukausimaksuun ja moniin muihin asioihin. Swiftbanker -palvelu etsii sinulle parhaat lainoittajat ja lainat, joista voit rauhassa valita sinulle sopivimman, ilman että sitoudut vielä mihinkään. 

Hyvä lainanhakuun tarkoitettu sivusto on sellainen, jossa voit vertailla korkoja ja siten löytää alhaisimman ja oikeudenmukaisimman koron, joka sinulta voidaan veloittaa. Jos aiot ottaa lainaa lähitulevaisuudessa, tulisi sinun tietää miten esimerkiksi lasketaan korko ja mitkä ovat yleisimmät korot erityyppisissä lainoissa, joita voi ottaa.

Näiltä sivuilta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ja siihen, miten korot toimivat lainojen kanssa. Tämä on tärkeää tietää ennen lainan ottamista, sillä se auttaa sinua laskemaan, kuinka paljon joudut maksamaan sekä nyt että pitkällä aikavälillä. 

Vertailua voit tehdä myös itse pyytämällä tarjouksia eri rahoittajilta, sekä vertailemalla niiden ominaisuuksia, korkoja, lopullista lainasummaa ja niin edelleen. Voit käyttää vertailuun tavallista taskulaskinta, puhelimen laskin-sovellusta tai tietokoneen laskin-ohjelmaa. Paras vaihtoehto on kuitenkin Swiftbankerin oma laina aika laskuri.

Vertaile, käytä lainalaskuria ja hae lainaa meidän kauttamme. Verkossa toimivan hakuprosessin avulla saat hyvinkin äkkiä tietää mahdollisesta hyväksytystä tai hylätystä lainapäätöksestä. On myös mahdollista, että tarvitsemme lisää tietoa lainanhakuusi, ennen kuin hakemus voidaan hyväksyä. Luonnollisesti teemme objektiivisen arvion siitä, pystytkö maksamaan takaisin lainasi määräajassa.

Lainojen ominaisuudet - mitkä vaikuttavat lainan edullisuuteen

Lainoissa on monia eri ominaisuuksia, jotka vaikuttavat lainan edullisuuteen. Esimerkiksi nimelliskorko on lainasta perittävä korko, joka ilmaistaan prosentteina. Todellisen vuotuisen koron laskemiseksi on laskettava nimelliskoron ja kaikkien velan takaisinmaksuun liittyvien kulujen summa.

Takaisinmaksuaika puolestaan määrittää, kuinka paljon rahaa todellisina euroina lainanottaja maksaa vuosien kuluessa alkuperäisestä lainatusta euromäärästä. On selvää, että jos takaisinmaksu kestää 15 vuotta, näiden vuosien aikana lainanottajat maksavat lainanantajille enemmän rahaa. 10 000 euron laina voi olla helpostikin 15 000 euroa, kun lasketaan kulut ja korot päälle vuosien aikana.

Lainojen ehtojen kuten korkojen ja lainapalkkioiden muuttaminen voi vaikuttaa suuresti lainan lopulliseen suuruuteen. Moni ei ota huomioon, miten näillä tekijöillä voi olla myös valtava vaikutus siihen, kuinka paljon rahaa lopulta todella lainataan. Tämäntyyppistä lainanottoa harkitessaan moni jättää miettimättä, miten velan takaisinmaksu vuosien ajan vaikuttaisi lopulliseen maksuun. 

Näiden asioiden vuoksi on hyvä käyttää lainalaskuria, jos sellainen on saatavilla. Ne ovat käyttäjäystävällisiä ja tekevät lainavertailunkin samalla helpoksi. Lainalaskurissa syötetään haluttu lainasumma sille varattuun hakukenttään. Swiftbanker antaa sinulle useita eri vaihtoehtoja eri tarjoajilta. Näet yhteenvedon lainasta, johon sisältyy yksityiskohtia, kuten todellinen korko, laina-ajan pituus ja kuukausimaksu. Sitten siirryt tekemään hakemuksen loppuun.

Huomaa että hakemus ei tarkoita automaattista hyväksyntää. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat lainanantajalta erilliset ohjeet siitä, miten vastaat tarjoukseen hyväksymisellä. Joka tapauksessa on hyvä tutkia lainoja ennen hakemuksen tekemistä tai ainakin ennen sellaisen hyväksymistä.

Lainojen vertailua laskurin avulla

Lainojen vertailu voi pelastaa sinut monista epämiellyttävistä tilanteista, sillä markkinoilla voi olla myös huonoja rahoitusyhtiöitä, joille et halua maksaa joka kuukausi. Lainojen vertailu on yleinen käytäntö, joten sitä kannattaa ymmärtää ja harjoitella aika ajoin. Nykyään on hyvinkin tavallista vertailla matkapuhelimia parin kuukauden välein.

Sama pätee myös vakuutuksiin ja sähkölaskuihin. Lisäksi monet vertailevat myös asuntolainoja ja tämä kerrotaan pankeille myös siinä vaiheessa kun lainaa haetaan – pankit myös tietävät tämän, eikä sitä tarvitse hakijan mitenkään piilotella. Siksi puhumme myös lainoista vakuudeton laina.

Swiftbanker ei itse tarjoa lainoja, mutta palvelumme tekee lainojen vertailusta helppoa. Voit tehdä perusteellisen lainavertailun ja löytää parhaat luotot ja lainat – juuri sellaiset, jotka sopivat sinulle ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Laskurin avulla voit syöttää haluamasi lainasumman, takaisinmaksuajan ja sen, onko kyseessä annuiteetti vai suora laina. Samaisen laskurin avulla näet selvästi, kuinka paljon korkoa lainassasi on sekä näet paljonko sinun pitää maksaa lisämaksuja, kuten perustamis- ja peruutusmaksuja.  

Lainojen korkojen tarkastaminen - laina korko laskuri kertoo todelliset korot

Tarkista lainojen korot lainalaskurilla, jotta saat kokonaiskuvan siitä, mitä uudet kustannuksesi tulevat olemaan. Kun olet laskenut lainan kuukausittaiset kustannukset, voit helposti verrata niitä budjettiisi ja katsoa, jääkö sinulle tarpeeksi rahaa lainan maksamiseen. Suosittelemme lainan kuukausikustannusten laskemista ennen lainan hakemista. Lainojen korot vaihtelevat. Tämänkin vuoksi suosittelemme, että lasket nämä kustannukset etukäteen jokaista uutta lainahakemusta varten.

Jos haluat laskea tulevan lainan kustannukset, voi aina olla hyvä idea laskea ensin mahdollinen talousarvio tulevista kustannuksistasi. On aina hyvä tietää menosi ainakin suunnilleen niin voit punnita ne suhteessa tulosi.

Voit käyttää laina korko laskuri -työkalua, jotta voit laskea korkokustannukset tehokkaammin. Yksinkertainen koron laskemisen kaava on, että sinulla tulee olla tietoa siitä, mikä on korkoprosenttisi.  

Lainassa oletusarvoisesti kerrotaan lähes aina nimelliskorko. On kuitenkin ratkaisevan tärkeää määrittää todellinen vuosikorko, sillä toisin kuin nimelliskorko, todellinen korko sisältää koron lisäksi kaikki muut lainan mahdolliset kustannukset. Lopullinen korko voisi olla aiemmin selvästi laskelman mukainen, vaikka ostokset olisivatkin matkan varrella hieman ylijääneet ja viennin myyntimäärä olisi romahtanut.

Todellinen vuosikorko on siis se, mitä kannattaa seurata. Lainavertailumme auttaa laskemaan tämän koron ja löytämään rahoituslaitoksen tai pankin, jossa on edullisin korko. 

Lainojen vertailun lyhyt oppimäärä

Lainalaskurissa voit ensinnäkin valita laina-ajan ja korkokannan. Voit sitten etsiä tällaisia rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat tätä korkoa. Sopivin korko riippuu myös taloudellisesta tilanteestasi. Suuremmalla korolla voi olla pidempi laina-aika ja pienemmät kuukausierät. Pienellä korolla voit saada lyhyen laina-ajan, jonka kääntöpuolena on isommat kuukausierät. Älä siis koskaan vain seuraa, mitä lainan kuukausittaiset kustannukset ovat, vaan myös koko loppusumma. Jos valitset lyhyemmän maksuajan, laina tulee sinulle halvemmaksi. Yritä maksaa se takaisin niin pian kuin budjettisi sallii. Laina kuukausierä laskuri on sopiva väline kuukausittaisen lyhennyserän laskemiseen.

Laina laskuri auttaa tarkistamaan lainan kustannusten mukaan syntyneet todelliset vuosikorot, joihin on huomioitu perustamismaksut, irtisanomismaksut ja lyhytaikaiset pienet kulut. On tärkeää laskea lainan korko ennen hakemuksen tekemistä, jolloin tiedät huolellisen arvion lainan kustannuksista. Joissakin tapauksissa korkokustannukset voivat olla odotettua suuremmat ja aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia.

Jos harkitset lainan ottamista lähitulevaisuudessa, kannattaa ehdottomasti ottaa selvää koroista. Miten korot toimivat ja mitkä ovat eri lainatyyppien yleiset korot? Tämä seikka on aina hyvä tietää ja oppia ennen lainan ottamista, sillä sen avulla voit laskea, kuinka paljon maksat lyhyen tai pitkän aikavälin kuluja itse lainanlyhennyksen lisäksi. Mutta jos olet jo ottanut lainan etkä tiedä, miten korko lasketaan, ei oppiminen ole liian myöhäistä edelleenkään. Se ei ole niin vaikeaa kuin ehkä aluksi ajattelit.

Kannattaa kuitenkin huomata, että jos haluat laskea, paljonko korkoa on maksettava tässä kuussa, tulee sinun ottaa huomioon ensin velan määrä. Jos olet siis maksanut puolet velasta, voi korkokanta olla tässä eri.  

Hyvä vinkki lainojen vertailuun on käyttää lainalaskuria, mutta myös vertailla ja vertailla uudestaan ja uudestaan. Eri rahoituslaitoksia tulee aika ajoin Swiftbankerin yhteistyökumppaniksi, joten voit löytää eri viikkoina ja kuukausina parempia lainoja, kuin mitä aiemmin olet löytänyt. Uusissa lainoissa voi olla jopa matalampia korkoja.

Vaikka tämä koskee myös suurempia lainoja, ei ole kovin vaikeaa tietää, miten korko arvioidaan. Sillä ei ole niin paljon merkitystä, jos otat pienemmän lainan. Ennen lainan ottamista sinun on tarkistettava taloutesi ja katsottava, miltä se näyttää juuri nyt ja miltä se näyttää lainan saamisen jälkeen.

Koron laskeminen ilman lainalaskuria

Korkojen laskeminen onnistuu myös ilman lainalaskuria. Siihen on olemassa omat kaavansa ja seuraavasta esimerkistä voi olla hyötyä, kun haluat laskea lainan koron ja sen, paljonko maksat euroissa korkoa vuodessa. 

Jäljellä oleva velka [x] ennalta määritetty korko = vuotuinen kokonaiskorko euroissa.

Jos oletetaan, että haluat lainata 10 000 euroa ja että korko laina-aikana on noin 9 %, korkokustannukset voidaan laskea melko helposti edellä esitetyn kaavan avulla:

10 000 x 0,09 = 900 euroa 

Edellä olevasta esimerkistä voit päätellä, että kokonaiskorko on 900 euroa. Korkoa siis maksat lainassa ensimmäisen vuoden ajan 900 euroa, johon ei sisälly maksuja, jotka voivat tulla lainan mukana. Lainan korko kuukaudessa lasketaan puolestaan laskemalla korkokustannukset vuoden ajalta yhteen sekä jakamalla tämä 12 kuukaudella. 900 jaettuna 12 on 75 €, joten kuukausittainen korko on euroissa 75.

 

Näin pääset siis itsekin alkuun lainojen vertailussa, mutta Swiftbankerin lainalaskuria käyttämällä saat helpommin vastaukset sopivimman lainan etsimisessä. Saat sen avulla tiedon siitä, minkälainen takaisinmaksusuunnitelma sinulla voisi olla lainassasi. Saat laksurin avulla helposti laskettua ja saada yleiskuvan lainasummasta, korosta ja takaisinmaksuajasta. Voit myös muuttaa lainan ehtoja, jolloin lainasumman kustannukset muuttuvat valitsemasi takaisinmaksuajan, lisättävien kulujen ja todellisen vuosikoron mukaan.

Lainalaskurissa olevia valintoja

Lainalaskureissa on yleensä seuraavanlaisia valintoja ja ominaisuuksia, joiden avulla selviää lainan kustannukset.

Korko on tietenkin yksi näistä asioista, jotka vaikuttavat lainan määrään. Jos laskurissa on koroille oma kohtansa. Todellinen vuosikorko tarkoittaa sitä, mitä maksat euromääräisesti ottamastasi lainasta, mukaan lukien mahdolliset maksut ja sivukulut. Pankin ja rahoituslaitosten on aina ilmoitettava todellinen vuosikorko.

Laina aika laskuri kertoo myös mikä on takaisinmaksuaika, jonka avulla selviää kuinka kauan aiot lainata rahaa – tarkoittaen sitä, kuinka monen vuoden kuluessa laina maksetaan takaisin.

Lainatyyppi vaikuttaa sekin lainan määrään ja korkoihin. Suoralla takaisinmaksulla varustettu laina tarkoittaa sitä, että kuukaudessa maksetaan aina kiinteä summa. Annuiteettilainassa puolestaan kuukauden kokonaiskustannukset pysyvät nekin samoina, mutta takaisinmaksun summa saattaa vaihdella. Tässä vaihtoehdossa lyhennys ja korot jaetaan niin, että kuukaudelle tulee kuitenkin aina maksettavaksi sama määrä.

Maksutiheys voi olla joissain laskureissa, mutta useimmiten lainoja maksetaan Suomessa kuukausittain – eli kerran kuukaudessa. Laina kuukausierä laskuri ilmaisee helposti kuukausittaisen lainanmaksusumman.

Yhteenvetoa lainojen vertailun järkevyydestä lainalaskurilla

Kuten varmasti olet jo tässä vaiheessa huomannut, on lainojen vertailu järkevää ja parasta on tehdä se lainalaskurilla, joka ilmoittaa heti sinulle, minkälaisia korkoja ja kuluja on luvassa – se siis kertoo kuinka edullinen tai kallis havittelemasi laina on.

Korkojen ja takaisinmaksun lisäksi lainastasi rahoituslaitos voi periä lisämaksuja, kuten perustamis- ja peruutusmaksuja. Nämä on myös tärkeää pitää mielessä, kun otat lainaa, jotta saat yleiskuvan lainan kokonaiskustannuksista. 

Kun tiedät, miten korko lasketaan, ja pystyt itse laskemaan mahdolliset korotukset, se voi antaa sinulle enemmän turvaa raha-asioissasi. Kun tiedät, miten lainat ja korot toimivat, et kuluttajana ole vaarassa jäädä pulaan, jos tilanne yhtäkkiä muuttuu

Viimeisimmät artikkelit

Lainan kalleutta tai edullisuutta voi siis myös itsekin laskea ilman laskuria. Vaikka se ei ole pakollista, on hyvä olla jokin käsitys kuitenkin siitä kuinka todellinen korko tai nimelliskorko esimerkiksi lasketaan. On myös hyvä olla ymmärrys siitä kuinka kuukausittainen korko euroina lasketaan. Tämä helpottaa varmasti lainan hakemista ja päätöksen tekoa.

Mutta kuten sanottua, lainalaskurilla saat parhaiten ja nopeiten selville eri lainojen kulut ja korot, ja siksi myös sen avulla on helpointa vertailla eri lainoja. Swiftbanker ehdottaa nimittäin sinulle useilta eli lainantarjoajilta lainoja. Mitä paremmin olet taloutesi hoitanut, sitä useammalta lainanantajalta todennäköisesti saat ehdotuksia luotoiksi, joita voit hakea.

Muista myös että lainan hakeminen itsessään ei sido sinua vielä mihinkään, kuten se ei sido myöskään lainanantajaa. Siinä vaiheessa jos allekirjoitat ja laina hyväksytään, silloin lainasta tulee sitova sillä olet hyväksynyt lainan ehdot.

Lainojen vertailu on järkevää ja myös kehittävää, sillä siinä opit samalla mikä on edullinen ja mikä vähemmän edullinen laina. Kaikille eivät sovi myöskään eri elämäntilanteisiin samat lainat.

Usein kysytyt kysymykset

Rahoituslaitoksen lainaamasta rahasta perimää korkoa kutsutaan nimelliskoroksi. Siitä käytetään myös nimitystä vuotuinen korko.

Todellinen vuosikorko on lainan kokonaiskustannus, jossa sekä hallinnolliset kulut, sivukulut jne. ja nimelliskorko on laskettu yhteen. Kustannusten laskemisessa käytetäänkin todellista vuosikorkoa. Lainojen vertailuja tehdessäsi kannattaa kiinnittää huomiota vain todelliseen vuosikorkoon, sillä se kertoo tarkasti paljonko lainasi tulee todellisuudessa maksamaan. 

Jos otat kiinteäkorkoisen lainan, sinulla on koko laina-ajan sama korko kuin lainaa otettaessa.  

Tähän on yksinkertainen vastaus olemassa: älä koskaan unohda tarkistaa todellista vuosikorkoa, kun lasket lainoja lainalaskurilla. Monet ihmiset vain näkevät nimelliskoron eivätkä huomaa muiden lainojen lisäkustannusten vaikutusta. Lainalaskuri näyttää sinulle kaikki kasvot niin, että paremman valinnan tekeminen on helpompaa.

Lainan kustannuksiin voi vaikuttaa useat tekijät. Ensimmäinen ja tärkein on korko. Lainan kuukausikustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen siitä, onko korko korkea vai matala. Jokainen lainaa ottava pyrkii tietysti saamaan mahdollisimman alhaisen koron, mutta samalla lainan takaisinmaksuaika pitenee.

Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös siihen lisättävät maksut, jotka voivat olla esimerkiksi lainan myöntämismaksuja ja muita sivukuluja. Jotta laina myönnetään, monet rahoituslaitokset vetävät välistä siivun, joten et välttämättä saa sitä täyttä summaa lainaa, jota olit hakemassa. Myöntämismaksu kun otetaan usein lainasummasta itsestään.

Kun otat lainaa, pankki, rahoituslaitosi tai muu luotonantaja tarkistaa luottokelpoisuutesi ja takaisinmaksukykysi. Jos olet voinut hoitaa taloutesi hyvin, tämä tarkoittaa yleensä hyviä korkoja (eli matalia), kun taas huonommin hoidettu talous todennäköisesti voi johtaa korkeampiin korkoihin lainassa.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi