Pikavippi

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on lyhytaikainen laina, joka maksetaan nopeasti takaisin. Lainan tarvitsijoille Suomessa, pikavippi on lyhytaikainen laina.

Kaikki pikavipistä

Pikavippi jakaa kuluttajien kesken mielipiteitä. Toiset kannattavat sitä, kun taas osa kuluttajista kokee pikavipin pelottavana ja ylivelkaantumiseen johtavana lainana. Pikavipeissä toki on omat riskinsä, mutta viisaan taloudenhallinnan kanssa pikavippi voi olla toimiva rahoitusratkaisu.

Ei kannata pelätä pikavipin nostamista, sillä on täysin normaalia, että yllättäen kaipaa lisärahoitusta esimerkiksi arjen yllättäviin menoihin, ja silloin luotto voi olla pelastus. Pikavippi heti tilille onnistuu usein nopeasti internetistä tekemällä lainahakemuksen, ja usein myös 50e vippi heti on mahdollista saada ilman pitkiä käsittelyaikoja. Ennen pikavipin nostamista on kuitenkin tärkeää perehtyä siihen, miten se toimii, ja olla tietoinen sen riskeistä puolista.

lainalaskuri

Mikä pikavippi oikeastaan on?

Moni ei välttämättä edes oikeastaan tiedä mitä tarkoittaa pikavippi, siinä missä osa tietää sen vain olevan huono keino rahoittaa mitään.

Pikavippi tai pikalaina on laina, jonka suuruus vaihtelee riippuen keneltä kysytään; toisen lähteen mukaan pikavippi voi olla 50 euroa, siinä missä toinen sanoo, että pikavippi voi olla jopa 10 000 euron arvoinen. Pieni pikavippi voikin siis olla jopa niin pieni summa, että muuta lainaa on hankala saada tällaiseen rahoitustarpeeseen.

Yleisesti pikavipin tai muun vastaavan luoton tunnistaa siitä, että lainasumma on pieni, ja lainan takaisinmaksuaika on poikkeuksellisen lyhyt.

Pikavippi onkin oikeastaan vain nopeasti saatava laina, ja siitä voidaan myös käyttää nimitystä pikaluotto, pikalaina, kulutusluotto tai luotto yleensä. Monet yritykset tarjoavat kulutusluottoja, jotka ovat käytännössä oikeastaan pikavippejä. Pikavippi on vakuudeton laina, ja täten sitä onkin mahdollista hakea hyvin nopealla aikataululla.

Miksi pikavipeillä on huono maine?

Pikavipeillä on menneisyydestä hyvin huono maine, sillä moni on joutunut velkakierteeseen juuri pikavippien helppouden ansiosta. Pikavipille tyypillistä on pieni lainasumma sekä lyhyt laina-aika, jonka vuoksi sitä saattaa hakea matalammalla kynnyksellä ajatellen, että sen voi maksaa vain nopeasti pois. Pahin virhe kuitenkin on, että unohtaa korkojen merkityksen.

Pikavippien tullessa Suomeen ala oli hyvin vähän säädelty, ja pikavippejä pystyi hakemaan hyvin helposti. Tuolloin pikavippien korot olivat hyvin kohtuuttomia, ja niistä saattoi koitua paljon ylimääräistä maksettavaa pienen lainan päälle.

Moni suomalainen päätyi ottamaan pikavippejä ymmärtämättä niiden vaikutusta omaan talouteen ja huomioimatta laina-aikaa.

Vuonna 2019 pikavippeihin asetettiin 20 prosentin enimmäiskorko, sekä raja muille kuluille, jotka ovat enintään 150 euroa vuodessa. Aiemmin kulutusluottojen korkokattona oli 50 prosenttia alle 2000 euron lainoille.

Yli 2000 euron lainalle pikavipin vuosikorot saattoivat olla jopa satoja prosentteja. Tämä onkin hyvä suoja kuluttajille, mutta samalla lainansaanti on vaikeutunut entisestään. Toisaalta pikavippejä ei tulisi nostaa, mikäli näitä ei pysty maksamaan takaisin, joten tämä voi olla positiivinen asia.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Pikavipin hakemisen ehdot

 • Ikäraja yleensä 18, joskus 20 tai 22 vuotta.
 • Luottotiedottomuus vaikeuttaa lainan saamista.
 • Riskiarvio vaikuttaa lainapäätökseen.
 • Lainaa on lyhennettävä sovitusti joka kuukausi.

Pikavipin saamiseksi on tiettyjä ehtoja. Yleisin ikäraja on täysi-ikäisyys, mutta joillakin rahoituslaitoksilla se voi olla 20 tai 22 vuotta.

Jos luottotietosi ovat menneet tai sinulla on maksuhäiriömerkintä, pikavipin saaminen voi olla haastavaa. Useimmat lainantarjoajat tarkistavat automaattisesti luottotietosi, mikä voi johtaa kielteiseen lainapäätökseen, mutta pikavippiä voi silti löytyä myös luottotiedottomille. On kuitenkin mahdollista löytää yhtiöitä, jotka tarjoavat pikavippejä myös luottotiedottomille. Huomioithan, että tällaisen pikavippiä tarjoavan yhtiön ehdot voivat olla tiukempia. Harkitse kuitenkin tarkasti ennen lainan ottamista.

Yrityksen tekemä riskiarvio voi myös vaikuttaa lainapäätökseen. Tähän arvioon vaikuttavat esimerkiksi tulot ja olemassa olevat lainat. Koska pika vippi ei vaadi takuuta, lainantarjoajat tarkastelevat takaisinmaksukykyä tarkemmin.

Pikavippiä tai vastaavaa luottoa voi hakea monenlaisissa elämäntilanteissa, mutta lainaa on pystyttävä lyhentämään sovitusti joka kuukausi. Tarkista ennen hakemista, onko mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia.

Pika vippi voi olla erinomainen ratkaisu silloin, kun tarvitset kiireellistä rahoitusta. Tilapäiset taloudelliset haasteet, kuten kodinkoneen rikkoutuminen tai äkillinen terveysmeno, voivat saada aikaan tarpeen hakea pika vippiä.

Millaiseen tilanteeseen pikavippi sopii?

Sinulla saattaa olla ristiriitainen olo pikavipistä – miksi nostaisin sitä, kun se kuulostaa riskialttiilta? Pikavippi voi kuitenkin sopia tiettyihin rahoitustarpeisiin, ja järkevästi käytettynä se voi olla hyvä vaihtoehto perinteiselle bullet-lainalle.
Pikavippi sopii parhaiten kiireellisiin ja tilapäisiin tilanteisiin, kuten yllättävään rahan tarpeeseen. Esimerkiksi kodinkoneen tai auton rikkoutuessa pikavippi voi auttaa nopeasti korvaamaan vanhan laitteen uudella.

Pikavippi on myös hyvä vaihtoehto pieniin rahoitustarpeisiin, kuten 50 euron vippi arkisiin yllättäviin menoihin. Koska lainasummat ovat usein kymmenistä euroista muutamaan tuhanteen, pikavippi voi olla ainoa vaihtoehto näin pienille summille.

Pikavippi on helppo hakea ja saada, ja se voi olla pelastus arjen hätätilanteissa. On kuitenkin tärkeää nostaa pikavippi vain todelliseen tarpeeseen, ei varalle säästöön, sillä se voi tulla kalliiksi.

Mitä pikavippi tarkoittaa ja miksi sitä käytetään? Pikavippi on nopeatempoinen laina äkillisten menojen kattamiseen. Lainaa voi hakea nopeasti ja ilman vakuuksia, mutta siihen liittyy korkeampi riski ja korkokulut. Siksi on tärkeää arvioida maksukyky etukäteen ennen lainan ottamista.

Lainoja on tarjolla paljon, ja voi olla vaikeaa erottaa, mitä oikeasti tarvitsee ja mitä haluaa. Lainalla on helppo rahoittaa haluja, ja aggressiivinen markkinointi voi luoda tarpeen tunteen, vaikka lainaa ei oikeasti tarvitsisi.
Ennen kuin rahoitat hankintaa pikavipillä tai muulla luotolla, kysy itseltäsi, onko hankinta tarpeellinen tai kiireellinen. Voisiko se odottaa seuraavaan palkkapäivään tai kolmen kuukauden päähän, jolloin olisit säästänyt tarvittavan summan ja voisit ostaa hankinnan omilla varoilla.
Tämä taulukko auttaa hahmottamaan, millaisiin tilanteisiin pikavippi sopii ja millaisiin ei. On tärkeää arvioida oma maksukyky ja lainan tarve ennen pikavipin nostamista.

Tämä taulukko auttaa hahmottamaan, millaisiin tilanteisiin pikavippi sopii ja millaisiin ei. On tärkeää arvioida oma maksukyky ja lainan tarve ennen pikavipin nostamista.

TilannePikavippi sopiiPikavippi ei sovi
Kodinkoneen rikkoutuminen Kyllä Ei
Auton rikkoutuminen KylläEi
Pienet arjen yllättävät menotKyllä Ei
Varalle säästöönEiKyllä
Halu hankkia jotain ei-välttämätöntäEiKyllä
Kiireellinen tarve ennen seuraavaa palkkapäivää KylläEi
Suuret hankinnat, jotka voi odottaaEiKyllä
Lainan maksukyky epävarmaEiKyllä

Miten pikavippiä haetaan?

Vaikka pikavippi on nimensä mukaisesti nopea laina, ei se tarkoita, etteikö sen nostamista tulisi pohtia ennen sen hankkimista. Pikavipin hakuprosessi on tärkeää aloittaa pohtimalla omaa rahoitustarvetta:

 1. Mihin pikavippi tulee?
 2. Onko kyseessä pikavippi ilman luottotietoja, vai ovatko luottotietosi kunnossa?
 3. Kuinka suuri summa on kyseessä, ja millaisella aikataululla pikavippi on mahdollista maksaa takaisin?
 4. Tarvitsenko oikeasti pikavippiä?

Mikäli sinulla on tarve pidemmälle laina-ajalle, tulee ensin pohtia kestääkö oma talous pitkän maksuajan ja mitä tarkoittaa pikavippi näissä tilanteissa. Kannattaa aloittaa luomalla oma kuukausittainen budjetti:

 1. Laske tähän mukaan palkkatulosi, josta sitten tulee miinustaa kaikki tarpeelliset menot, esimerkiksi vuokra, sähköt ja arvioidut ruokakulut.
 2. Tämän jälkeen on hyvä tarkastella, paljonko kuukausibudjetista jää jäljelle, jotta näet, kuinka paljon voisit maksaa takaisin luottoa ilman stressiä.
 3. Laske, olisiko sinulla vielä tämän jälkeen varaa maksaa kuukausierä pois siten, että tilille jää myös rahaa pahan päivän varalle.

Turvallinen pikavippi on sellainen, joka on harkittu ja perusteltu, eikä otettu hetken mielijohteesta.

Muista, että pikavippi ei ole aina paras ratkaisu kaikkiin taloudellisiin tilanteisiin. Se on hyödyllinen kiireelliseen taloudelliseen tarpeeseen, mutta pitkän aikavälin käyttöön on parempi harkita muita rahoitusvaihtoehtoja.

Kun oma taloudenhallinta on selvitetty ja tarkka suunnitelma pikavippiä varten tehty, voit jatkaa sopivan lainantarjoajan etsintään. Pikavipin tarjoajia on markkinoilla monia, ja nämä kannattaakin kilpailuttaa kaikista edullisimman löytämiseksi.

Pikavippiä tai vastaavaa luottoa voit hakea netissä, ja lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti – olipa kyseessä pikavippiä tai suurempi lainatarve. Usein tarvitset pankkitunnuksiasi tunnistautumiseen. Lainahakemuksessa kysytään usein perustietoja sekä lisätietoja taloustilanteesta, esimerkiksi tulojen suuruutta. Ennen lainatarjouksen hyväksymistä, käy vielä tarkasti läpi pikavippi sopimus, ja tarkista että todellinen vuosikorko sekä muut ehdot ovat selvillä. Kuuluuko sopimukseen esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia?

Pikavippi takaisinmaksu

Etenkin pikavipin tapauksessa takaisinmaksu aikataulua on järkevää pohtia. Se voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä, ja voi olla muutamista päivistä jopa vuosiin.

Pikavippiä haettaessa on tärkeää muistaa, että lainan koko ja takaisinmaksuaika voivat vaihdella suuresti. Lyhyt takaisinmaksuaika saattaa tuntua helpolta, mutta se voi tuottaa ongelmia, jos taloudellinen tilanne muuttuu odottamattomasti. Onkin suositeltavaa valita maksuaikataulu, joka mahdollistaa joustavan maksun ilman liiallista taloudellista rasitusta.

 Pidempi maksuaika pikavipille voi olla tarpeellinen, mikäli pikavipillä on tarkoitus rahoittaa suurempaa hankintaa.

Mikä takaisinmaksuajassa on tärkeää ottaa huomioon on se, että mitä pidempi maksuaika on, sen suuremmat korot ovat. Kuukausierän suuruus toki on huomattavasti korkeampi lyhyellä maksuajalla, mutta koska pikavipissä korkojen ollessa suuret voit joutua maksamaan huomattavasti enemmän näitä, jos valitset pitkän takaisinmaksuajan. Koskaan ei kuitenkaan kannata valita takaisinmaksuaikaa, joka aiheuttaa sinulle vaikeuksia selvitä esimerkiksi arjen menoista.

Jos et ole varma korkojen suuruudesta ja siitä, miten kuukausierä muodostuu, voit käyttää internetistä löytyviä korkolaskureita. Voit listata laskuriin korot, tilinhoitomaksut ja takaisinmaksuajan, ja se laskee sinulle kuukausierän ja korkojen suuruuden.

Muistathan, että pikavippiä ei koskaan kannata nostaa ”pahan päivän varalle” sillä tämä on hyvin epäedullista rahaa. Pikavippiä kannattaa nostaa vain sen verran kuin tarvitset. Mikäli tarve on erilaiselle rahoitukselle, voit harkita erilaista luottotiliä, jossa maksat korkoa vain summasta, jonka päätät nostaa.

Takaisinmaksusta on tärkeää pitää huolta. Maksumuistutukset ja maksamattomat erät voivat johtaa huomattaviin lisäkuluihin, ja pahimmillaan juuri maksuhäiriömerkintään. Mikäli tiedät, että sinulla ei ole varaa maksaa jonakin kuukautena erää takaisin, ota yhteyttä rahoituslaitokseen ja hae maksuvapaata kuukautta.

Mistä saa nopeasti lainaa?

Pikavipeissä on paljon riskejä. Ne liittyvät ylivelkaantumiseen, lainan nostamiseen turhuuksien osteluun, sekä hyvin löysiin lainaehtoihin. Pikavippejä kuitenkin voidaan markkinoida hyvin paljon muita lainoja enemmän, jolloin niiden nostaminen voi tuntua kannattavalta mihin tahansa tarpeeseen.

Pikavippi voi olla helpompi saada juuri sen takia, että rahoituslaitokset tekevät rahaa kaikilla erilaisilla sopimusta koskevilla säännöillä. Toisinaan esimerkiksi maksuaikataulun muutokset ja myöhässä maksetut erät voivat tulla pikavipin nostajalle kalliiksi. Kannattaa siis tutustua sopimukseen tarkasti ennen sen kirjoittamista – ja pitää huolta siitä, että kuukausierät tulee maksettua ajallaan takaisin.

Pikavipille tyypillistä on lyhyt takaisinmaksuaika. Vaikka pikalainaa saa myös pidemmällä maksuajalla, pienet summat maksetaan yleensä nopealla aikataululla pois. Lyhyen maksuajan riski piilee siinä, että lainaa ei pystyisikään maksamaan takaisin. Tämä on hyvin yleinen tie pikavippikierteeseen. Tämän vuoksi onkin erittäin tärkeää varmistaa oma takaisinmaksukyky.

Pikavipin hakijan tuleekin tiedostaa mitä riskejä pikavipin käytössä voi olla. Etenkin jos on jo olemassa olevaa velkaa vanhoista lainoista, kannattaa uuden pikavipin nostamista harkita tarkasti. Pikavipillä ei koskaan tule rahoittaa esimerkiksi juhlailtaa ulkona, tai hetken mielijohteesta syntynyttä matkasuunnitelmaa.

Pikavipin oikea hinta

Moni on varmasti lähtenytkin mukaan pikavippi kierteeseen, sillä toisinaan esimerkiksi koron suuruutta voi olla hankalaa hahmottaa koko vipin hinnasta. Impulsiivisuus on usein yksi suurimmista syistä miksi pikavippi nostetaan. Nykypäivänä halutaan uusi puhelin tai vaate heti, ja kun omat rahat eivät riitä, on pikavippi helposti saatavilla tueksi. Kaikkia kalliita hankintoja on kuitenkin tärkeää pohtia tarkkaan.

Ennen pikavipin nostamista on kuitenkin hyvä puhua sen oikeasta hinnasta. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa uusi puhelin ostetaan pikavipillä. Puhelimen alkuperäinen hinta on 800 euroa. Otat lainan takaisinmaksuajaksi vuoden. Korko on 12 prosenttia, ja lainan avausmaksu on 5 euroa. Todelliseksi vuosikoroksi muodostuu 13.93 prosenttia, ja takaisinmaksettavana on 71.50 euroa kuukaudessa korkojen kera. Korkojen ja muiden kulujen kera puhelimen hinnaksi muodostuukin loppuen lopuksi 857.95 euroa.

Jos taas valitset takaisinmaksuajaksi kaksi vuotta, nousee korkojen osuus huomattavasti, ja puhelimen hinnaksi tulee 908.81 euroa. Vaikka summat eivät välttämättä kuulosta suurilta, voi 50 tai 100 euroa olla taloudenhoidossa suuri summa, jonka voisi käyttää paremmin muuhun tarkoitukseen.

Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavipin saaminen ilman luottotietoja voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Lainaa ei usein myönnetä, jos hakijalla on ollut maksuvaikeuksia, koska riski uusille maksuvaikeuksille on suuri. Luottotiedottoman on hyvä huomioida, että pikavipin korot ja kulut voivat olla korkeammat, koska lainanantaja haluaa kompensoida riskin.

Pikavippi ilman luottotietoja ei ole suositeltavaa. Lainaa tulisi ottaa vain sen verran kuin pystyy maksamaan takaisin. Jos sinulla on maksamattomia lainoja, keskity niiden maksamiseen ennen uuden lainan harkitsemista.

Useimmat pikavipin tarjoajat tarkistavat luottotiedot automaattisesti ja antavat kielteisen päätöksen, jos luottotiedot puuttuvat. Jos tarvitset rahoitusta, voit ottaa yhteyttä eri tarjoajiin ja esittää takaisinmaksusuunnitelmasi. Perustele lainan tarve ja selitä luottotietojen menetyksen syyt.

Jos sinulla on velkoja ulosotossa, lainaa ei yleensä myönnetä. Lainaa voidaan myöntää, jos sinulla on REF-merkintä, eli olet maksanut velat, mutta luottotietojen palautumista pitää odottaa kaksi vuotta.

Viimeisimmät artikkelit

Mikä on pikalaina?

Pikalaina, joka tunnetaan myös nimellä pikalaina tai palkkapäivälaina, on lyhytaikainen

Pikavippien vertailu

Pikavipit kannattaa aina kilpailuttaa, sillä voit säästää satoja euroja. Turvallinen pikavippi onkin sellainen, joka on tarkkaan harkittu ja kilpailutettu, jotta tiedät sen varmasti olevan kohtuuhintainen. Luotettava lainanmyöntäjä on myös rehellinen pikavipin koroista ja kuluista, ja on avoin siitä miten suuri esimerkiksi kuukausierä on

Pikavipeissä voi olla suuria hintaeroja pikavippiyritysten hinnoittelun vuoksi. Joillakin yrityksillä saattaa olla korkeampi nosto – tai tilinavauspalkkio siinä missä toiselle tyypillisempää on korkeammat korot. Pikavippiä nostaessasi kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo sinulle nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainasta perittävät kustannukset.

Pikavippi yritykset tarjoavat vippejä myös erilaisille hakijoille. Kaikki eivät esimerkiksi tarjoa lainaa alle 22-vuotiaille, tai luottotiedottomille. Varma pikavippi luottotiedottomalle löytyykin tutkimalla erilaiset vaihtoehdot läpi. Jos olet itse kyseisessä tilanteessa, kannattaa pikavipit kilpailuttaa ja vertailla, ettei ota suoraan kalleinta pikavippiä tarjoajalta, joka näkee, että voi laskuttaa sinulta hieman enemmän koska takaisinmaksukyky ei ole hyvä.

Myös vanhat pikavipit kannattaa kilpailuttaa. Kuten aikaisemmin mainittu, pikavipeissä on aikaisemmin ollut huimat kulut. Nykypäivänä saatat kuitenkin saada huomattavasti paremman tarjouksen. Etenkin kaikki pikavipit, jotka on otettu ennen vuoden 2019 lainsäännöksen muutosta tulisi kilpailuttaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vaikka pikavippi on helppoa saada, näissä on paljon huonoja puolia. Niiden korkeat korot ja muut kulut ovat vieneet monet pikavippi ja velkakierteeseen, jonka johdosta suomalaisten ylivelkaantuminen on kasvanut. Vaikka pikavippejä säädelläänkin tänä päivänä enemmän, voi niissä silti olla korkeammat korot kuin muissa lainoissa.

Pikavippi on helposti saatavilla internetistä. Sitä voi hakea suhteellisen matalalla kynnyksellä – kannattaa kuitenkin ensin vertailla eri pikavipin tarjoajia, jotta löydät itsellesi sopivimman ja turvallisimman pikavipin.

Pikavippejä voi saada hyvin nopeasti internetin rahoituspalveluista. Voit lähettää pikavippihakemuksen käyttämällä verkkopankkitunnuksiasi, ja saat lainatarjouksen usein jopa muutamassa minuutissa. Pikavipin tarjoajat kysyvät hakemuksessa perustietoja sekä jotakin lisätietoa taloudellisesta tilanteestasi, ja mikäli hakemus hyväksytään voit saada vipin tilillesi jopa viidessä minuutissa.

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi