Kilpailuta laina

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Tee fiksu taloudellinen päätös ja kilpailuta laina

Pohdit varmasti, miten tehdä taloudellisesti fiksumpia päätöksiä? No, oli sitten kyseessä suurempi tai pienempi laina, lainojen kilpailutus kannattaa aina ja se onkin osa tarkkaa taloudenhoitoa. Vaikka lainojen kilpailutus voi aluksi kuulostaa raskaalta ja aikaa vievältä prosessilta, voi lainatarjouksissa olla huomattavia eroja. Kilpailuttamalla eri lainavaihtoehtoja, voit säästää huomattavasti rahaa, ja onneksi nykyään lainojen kilpailutus onnistuukin kätevästi esimerkiksi internetin kautta.

Mitä lainojen kilpailutus sitten on? No, lainojen kilpailutus idea on asettaa lainan tarjoajat järjestykseen, ja valita joukosta sinulle sopivin. Lainojen kilpailutus mahdollistaa sen, että voit vastaanottaa ja vertailla lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta samanaikaisesti.

Etenkin koska nykypäivänä lainan tarjoajia on markkinoilla lukuisia, voi olla houkuttelevinta valita oma pankki tai ensimmäinen lainatarjous. Kilpailuttamalla voit kuitenkin löytää huomattavasti edullisemman tarjouksen.

Lainojen korot ja kulut voivat vaihdella suuresti riippuen lainantarjoajasta ja lainanhakijasta. Myös luottopäätöstä koskevat ehdot sekä hinnoittelu muuttuvat koko ajan, ja juuri tämän vuoksi lainojen kilpailutus onkin tärkeää. Kilpailuta laina myös vaikka olisit nostanut tämän aikaisemmin, sillä toisinaan voit saada uuden tarjouksen paremmalla korolla.

Mihin kiinnittää huomiota kilpailutuksessa?

Lainojen kilpailutuksessa on monta tekijää, joihin kiinnittää huomiota. Parhaan lainan voi määritellä joko esimerkiksi koron suuruus, muut kulut tai mahdollinen lainan takaisinmaksuaika. Kilpailuta laina järkevästi tarkastelemalla sitä eri näkökulmista.

Perinteisesti korkoa katsotaan ensimmäisenä. Korkoja tarkastellessa voi olla hämmentävää, sillä korkoja listataan lainatarjouksessa useampia. Etenkin nimelliskorko voi mietityttää lainatarjouksia vertaillessa. Nimelliskorko on kuitenkin usein esillä, sillä se kertoo yleisestä korkotasosta ja sisältää viitekoron sekä pankin oman asiakkaalle tarjoaman marginaalin.

Vaikka nimelliskorko kertoo jonkin verran lainatarjouksesta, tämä ei ole tärkein luku, johon keskittyä lainojen kilpailutus tilanteessa. Tämä luku on oikeastaan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko esittää lainan kokonaiskustannukset, eli sisältää myös esimerkiksi lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksut. Mikäli todellista vuosikorkoa ei ole listattu tai esillä, voi sen helposti laskea käyttämällä internetin korkolaskureita.

Seuraava asia onkin kiinnittää huomiota muihin kuluihin kuin korkoihin. Kaikissa lainoissa eivät kulut ole yhtä suuret, ja toisinaan esimerkiksi lainassa saattaa olla matalampi korko, mutta niin suuret tilinhoitokulut ja avausmaksut, että on järkevämpää valita toinen lainantarjoaja. Tämän vuoksi katsommekin todellista vuosikorkoa, eikä vain nimelliskorkoa.

Myös laina-aika ja summa merkitsevät

Yksi asia, joka ei heti ensimmäisenä tule kilpailuta laina tilanteessa mieleen on laina-aika. Laina-aika tai maksuaika mitataan joko kuukausissa tai vuosissa, riippuen ihan summan suuruudesta ja takaisinmaksajan tarpeesta. Laina-ajan suhteen kannattaa tarkastaa, onko lainaa mahdollista maksaa takaisin kokonaan, mikäli taloudellinen tilanne sen sallii. Tällöin usein korkokustannukset pienenevät, sillä sinun ei tarvitse maksaa esimerkiksi tilinhoitomaksuja niin monelta kuukaudelta. Toisinaan myös asiakkaana saatat haluta pidemmän laina-ajan ja pienemmät kuukausierät kuin joillain pankeilla on tarjota, jolloin sinun tulee keskittyä pankkeihin, jotka täyttävät sinun ehtosi.

Kilpailuta laina myös lainasumman takia. Kaikki lainantarjoajat eivät aina tarjoa yhtä suurta lainasummaa. Toisinaan saatat esimerkiksi tarvita tietyn summan rahoitusta johonkin tarkoitukseen, jolloin tarjottu lainasumma merkitsee hyvinkin paljon. Esimerkiksi osa rahoituslaitoksista ei tarjoa suurta vakuudetonta lainaa, joka voi olla myös lainan valitsemiseen vaikuttava tekijä.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Koko artikkelin alku keskittyi erilaisiin kuluihin, ja siihen miksi kilpailuta laina ennen tämän nostamista. Kulujen ja korkojen merkitys on kuitenkin kaikista helpointa ymmärtää käyttämällä esimerkkiä.

Haluat esimerkiksi nostaa 10 000 euron kulutusluoton remonttia varten, ja maksaa tämän takaisin viidessä vuodessa. Halvimman tarjouksen korko on 5 prosenttia, tilinhoitomaksu on 5 euroa kuukaudessa ja avausmaksu 50 euroa. Lainan kokonaiskustannukseksi tulee kulujen ja korkojen kera 11 679.35 euroa, joten korkojen ja kulujen osuus summasta on 1679.35 euroa. Todellinen vuosikorko on tässä tapauksessa 6.46 prosenttia.

lainalaskuri

Mitä jos tilanne on sama eri lainantarjoajan kanssa? Nostat saman 10 000 euron kulutusluoton viiden vuoden takaisinmaksuajalla, mutta korko on tässä 8 prosenttia.

Tämän lisäksi tilinhoitomaksu on 10 euroa kuukaudessa, ja tilin avausmaksu 90 euroa. Tästä sinun tulisi maksaa takaisin yhteensä 12 875.33 euroa, josta korkojen ja kulujen osuus on 2875.33 euroa. Todellinen vuosikorko on 10.93 prosenttia.

Maksat siis huomattavasti suurempaa todellista vuosikorkoa, ja lainan kokonaiskustannukset ovat loppuen lopuksi yli 1000 euroa suuremmat! Kilpailuta lainat juuri tämän vuoksi, koska näet selkeästi ja kätevästi mikä laina on sinulle edullisin.

Onko nykyinen lainani paras minulle?

Sinulla saattaakin olla jo olemassa olevia lainasopimuksia, ja voitkin tässä tilanteessa pohtia onko nykyinen lainani minulle paras. Etenkin taloustilanteen muuttuessa, korot voivat muuttua. Kilpailuta laina, joka sinulla on nyt, ja näet olisiko markkinoilla sittenkin parempia vaihtoehtoja.

Nykyisen lainan kilpailutusta suositellaan usein. Yleinen syy nykyisen lainan kilpailuttamiselle on se, että lainan marginaali voi olla matalammalla kuin aikaisemmin. Tähän voivat vaikuttaa erinäiset syyt – esimerkiksi sinulle voidaan tarjota matalammalla korolla lainaa, sillä takaisinmaksukykysi on parantunut, tai sitten esimerkiksi et ole valinnut vaihtoehdoksi kiinteäkorkoista lainaa, jolloin korkotaso on saattanut laskea entisestä.

Otetaan esimerkki, jonka avulla on helpompaa ymmärtää tilanteen edullisuus. Otat esimerkiksi 10 000 euron lainan 5 vuoden maksuajalla. Korkosi on 5 prosenttia, avausmaksu on 100 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa kuukaudessa. Tällöin todellinen vuosikorkosi nousee 6.63 prosenttiin, jossa lainan kokonaiskustannukseksi tulee 11 775.65 euroa. Kuukaudessa maksat lainaa takaisin 196.26 euroa.

Kahden vuoden päästä päätät kilpailuttaa lainan, jonka nostit aikaisemin. Sinulla on maksettavaa jäljellä 7065 euroa. Päätät hakea 7000 euron lainaa, ja saat tarjouksen 4 prosentin nimelliskorolla, jossa lainan avausmaksu on 50 euroa ja tilinhoitopalkkio sama 5 euroa. Todellinen vuosikorko laskee tässä tapauksessa 6.35 prosenttiin, ja vaikka kuukausierän suuruus nousee 311.36 euroon, maksat suhteessa vähemmän kuluja kuin olisit maksanut edeltävästä lainasta.

Muuttuvassa taloustilanteessa lainojen kilpailutus on erityisen tärkeää

Kilpailuta laina saadaksesi selville markkinoiden yleinen hintataso. Se että kykenet arvioimaan tiettyä lainatarjousta ja sen kannattavuutta vaatii, että olet perillä siitä mikä tämänhetkinen hintataso on. Vuonna 2022 korkotaso on muuttunut huimasti, jolloin kuluttajana voi aluksi jopa säikähtää korkeampaa korkoa mihin on aiemmin tottunut. Kilpailuttamalla tulet kuitenkin luultavasti huomaamaan, että korkotaso on ylipäätänsä korkealla, eikä riipu vain yhdestä lainantarjoajasta.

Lainojen kilpailutus kannattaa jo tehdä siksi, ettei se sido sinua mihinkään. Vaikka lainan hakeminen esimerkiksi asuntoon olisi vain ajatuksen tasolla, kilpailuta laina nähdäksesi millaisia vaihtoehtoja markkinoilla olisi tarjolla. Voitkin sitten saamiesi tarjouksien perusteella tehdä päätöksen, mikäli juuri tällä hetkellä on lainan nostaminen oikea ratkaisu.

Kilpailuta laina vaivattomasti internetissä

Saatatkin pohtia, että mikä on kätevin vaihtoehto lainojen kilpailutukseen. Yksi vaihtoehdoista toki on, että ottaa yhteyttä itse eri pankkeihin ja kokoaa esimerkiksi Exceliin saamansa lainatarjoukset ja näiden ehdot. Tämä saattaa kuitenkin olla hyvin aikaa vievää, etkä välttämättä edes löydä kaikkia mahdollisia lainan tarjoajia, sillä näitä on markkinoilla huimasti.

Kilpailuta laina siis järkevästi internetissä erilaisten palveluntarjoajien kautta, ja voit säästää huomattavasti aikaa. Tämänkaltaiset palvelut voivat ensiksi epäilyttää – kukapa haluaisi maksaa ylimääräistä lainan hakemisesta? Näin ei kuitenkaan ole, vaan lainan kilpailutus on ilmaista internetissä. Palveluntarjoajat toimivat välikätenä asiakkaan ja pankin välissä, ja tämän vuoksi moni pyrkiikin hyödyntämään näitä sen sijaan että etsisi itse kaikki mahdolliset lainantarjoajat ja kokoaisi ne yhteen.

Henkilökohtainen taloudellinen tilanne vaikuttaa lainaan

Myös lainanhakijan henkilökohtainen taloustilanne vaikuttaa myönnettävään lainaan. Pankkien ja rahoituslaitosten välillä voi olla suuria eroja siinä, minkälaiselle hakijaprofiilille ne tarjoavat lainaa.

Esimerkiksi perinteiset pankit voivat olla hyvin tiukkoja siitä, kenelle laina myönnetään. Kriteereinä voi olla esimerkiksi tietty ikä, taloustilanne, asumissuhde sekä työllisyystilanne. Lainanottoon vaaditaankin usein vähintään täysi-ikäisyyttä, mutta toisinaan esimerkiksi suuri lainasumma voi vaatia jopa 25-vuoden ikää. Myös luottotiedot tai niiden puuttuminen vaikuttaa lainan saantiin usein huimasti. Perinteisestä pankista voikin olla hankalaa saada minkäänlaista lainaa esimerkiksi työttömänä, opiskelijana tai mikäli luottotiedot puuttuvat.

Kilpailuta laina nähdäksesi, mikäli sinulle tarjotaan lainaa, ja millaisella korolla. Myös esimerkiksi luottotiedottomana tai opiskelijana on mahdollista saada lainaa. Toinen rahoituslaitos voi kuitenkin nähdä takaisinmaksukykysi positiivisempana kuin toinen, jolloin näiden tarjoama todellinen vuosikorko voi vaihdella.

On hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että lainan nostaminen ei aina ole järkevä vaihtoehto. Vaikka lainaa myönnetäänkin nykyään matalalla kynnyksellä, sitä ei suositella nostettavan pieniin ostoksiin – esimerkiksi kalliisiin uusiin vaatteisiin tai bileiltaan. Lainaa ei myöskään koskaan tule nostaa rahoittaakseen aikaisempia lainoja, ellei kyseessä ole juuri tähän tarkoitukseen tehty järjestelylaina. Ennen lainan nostamista sinun tulee aina olla varma siitä, että sinulla on kyky maksaa laina takaisin. Hyvänä nyrkkisääntönä on, että sinulla olisi vähintään 3 kuukauden ajalta puskuri, josta voisit myös maksaa lainanlyhennykset takaisin taloudellisen tilanteen muuttuessa.

Erilaisien lainojen kilpailutus

Lainoja on markkinoilla erilaisia. Lainaa tarvitessasi tiedonhaku voi olla hankalaa, ja tällöin juuri tyytyy ensimmäiseen vaihtoehtoon. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan perehtyä erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin. Paras lainan kilpailutus onnistuukin käyttämällä luotettavaa nettisivua, joka tekee yhteistyötä mahdollisimman monen rahoituksen tarjoajan kanssa – täten saat myös monta tarjousta, joita vertailla keskenään. Nämä nettisivut eivät itsessään myönnä lainaa, vaan kasaavat sinulle joukon eri lainantarjoajia ja heidän tarjouksensa sinulle.

Koska lainoja on paljon erilaisia, on tärkeää selvittää omat kriteerit ja toiveet lainan suhteen. Kannattaa esimerkiksi pohtia kuinka paljon lainaa tarvitsee ja miten nopeasti, sekä mihin tarkoitukseen se tulee. Entä olisiko sinulla käytössä vakuuksia lainan takaamiseksi? Kilpailuta laina, kun sinulla on selkeä suunnitelma, ja näin tuletkin varmasti löytämään juuri sinulle sopivimman lainan.

Viimeisimmät artikkelit

Autolaina kilpailutus

Autolaina on laina, jolla rahoitetaan auton hankintaa. Perinteisesti autolaina nostetaan, kun auto halutaan ostaa heti, mutta kalliiseen ostokseen ei ole käyttää tuhansia euroja, vaan on kätevämpää maksaa tätä hiljalleen takaisin. Autolainaa onkin hyvin yleistä nostaa, mutta aina ei tiedetä eri vaihtoehdoista ja valitaan helpoin ja ensimmäinen lainatarjous.

Perinteisesti autolainaa nostaessa moni tekee virheen siinä, että valitsee autokaupasta osamaksun, eikä esimerkiksi tajua tarkastella olisiko sittenkin järkevämpää valita rahoituslaitoksen tarjoama autolaina tai kulutusluotto. Autolainoihin ja osamaksusopimuksiin voi usein sisältyä esimerkiksi suuri avausmaksu, joka sitten tekee lainasopimuksesta ei niin kannattavan. Kilpailuta laina löytääksesi parhaan autolaina tarjouksen markkinoilta.

Yrityslaina kilpailutus

Yrityslaina on yritystoimintaan keskittyvä laina, jota voidaan hakea yritystoiminnan käynnistämiseen, pyörittämiseen tai laajentamiseen. Yrityslaina rekisteröidään yrityksen nimiin, jolloin takaisinmaksusta vastaa yritys, eikä yksityishenkilö. Koska yrityksen tavoitteena on luoda voittoa, kilpailuta laina ja löydä paras tarjous juuri omaan tilanteeseesi. Tuhansien eurojen säästöt voivat näkyä hyvin suurena tekijänä yrityksen taloustilanteessa.

Remonttilaina kilpailutus

Remonttilaina on laina, joka nostetaan perinteisesti kodin tai mökin remontoimista varten. Remonttilainaa voidaan nostaa myös esimerkiksi tukemaan asuntolainaa, silloin kun uusi koti kaipaa pientä pintaremonttia ennen tänne muuttamista. Remonttilaina voi parhaimmillaan olla jopa 70 000 euroa suuri.

Kilpailuta laina, ja näe millaisia lainantarjoajia markkinoilla on remonttilainalle. Remonttilainana voi toimia esimerkiksi vakuudeton laina, tai joustoluotto, ja tämän vuoksi onkin tärkeintä tarkastella eri vaihtoehtoja.

Asuntolaina kilpailutus

Asuntolaina on laina, jota käytetään asunnon ostoon. Asuntolaina on hyvin monelle jossakin vaiheessa elämää ajankohtainen asia, sillä asunnon ollessa hyvin kallis hankinta harvalla on rahaa suoraan ostaa sitä. Asuntolainan kilpailutus on kätevintä verkossa.

Asuntolaina on tärkeää kilpailuttaa, vaikka tuntuisikin kätevimmältä nostaa se omasta pankista ja yhdistää muuhun taloudenhoitoon. Asuntolainan kilpailutus voi kuitenkin tarjota sinulle huomattavasti edullisemmat ehdot – matalan vuosikoron, avausmaksut ja matalammat kulut.

Asuntolaina on myös hyvin pitkäaikainen laina, johon perinteisesti sitoudutaan moneksi vuodeksi. Kilpailuta laina, ja löydä erilaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat esimerkiksi lyhennysvapaita kuukausia. Lyhennysvapaiden kuukausien määrä voi olla merkittävä tekijä etenkin, jos on yrittäjä tai perheellinen, ja tietää että saattaisi toisinaan tarvita enemmän rahaa käyttöön arjen haasteisiin.

Yksi suurimmista virheistä asuntolainan kilpailutuksesta puhuttaessa on ASP-lainan kilpailutus. ASP-lainalla on maine turvallisena matalan koron lainana. ASP- laina on valtion luoma houkutin, joka pyrkii kannustamaan ensiasunnon ostoon. Vaikka ASP-lainassa on perinteisesti matalammat korot, tulee se aina kilpailuttaa.

Kulutusluotto kilpailutus

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joka otetaan pienemmän hankinnan rahoitukseen – esimerkiksi lomamatkan tai hieman kalliimman kodinkoneen. Kulutusluottoa on perinteisesti hyvin helppoa hakea ja nostaa netin kautta erilaisista rahoituspalveluista, ja tämän takia näiden kanssa tuleekin olla hyvin varovainen. Koska lainaa myönnetään löysillä ehdoilla, voivat korot olla huomattavasti korkeammat. Tämän vuoksi kulutusluoton kilpailutus on erityisen tärkeää.

lainalaskuri

Joustoluotto kilpailutus

Joustoluotto eroaa perinteisestä lainasta. Se on tavallaan kuin kulutusluotto – mutta eroaa siten, että sinulla on tietty raja luotolle, ja saat käyttää tämän rajan sisältä niin paljon rahaa kuin haluat. Lopuksi maksat korkoa vain siitä summasta, jonka käytät. Lainan voit maksaa takaisin, miten haluat. Kilpailuta laina, jotta tiedät, onko esimerkiksi kulutusluotto vai joustoluotto sinulle sopivampi. Joustoluotto on siitä kätevä, että sinun ei tarvitse maksaa korkoa koko summasta, mikäli se ei mene käyttöön. Joustoluotossa kuitenkin esimerkiksi lisänostot tai muut muutokset voivat aiheuttaa lisäkustannuksia. Sinulta myös saatetaan periä tilinhoitomaksuja, vaikka et nostaisikaan luottoa. Tämän vuoksi joustoluoton kilpailutuksessa onkin tärkeää, että kiinnität huomiota sopimuksen ehtoihin.

Sijoituslaina kilpailutus

Sijoituslaina on asuntolainan kaltainen laina, joka on tarkoitettu sijoittamiseen. Sijoituslainassa ideana on, että korot ovat pienemmät kuin sijoituksesta saatu tuotto, jolloin sijoituslainalla voi tehdä kätevästi rahaa.

Kilpailuta laina, ja näe siis olisiko markkinoilla tarpeeksi pienellä korolla tarjolla lainaa, jota voisit sitten sijoittaa eteenpäin esimerkiksi osakemarkkinoille.

Voit kokeilla lainalaskuriamme tällä sivulla. Sijoituslainassa on aina omat riskinsä menettää lainaamansa rahat, mikäli sijoituksen arvo laskee ja on matalampi kuin korko. Muita syitä sijoituslainan kilpailutukseen on esimerkiksi laina-aika, tai lainan muut kulut – syitä on lukuisia ja tämän vuoksi sijoituslaina on tärkeää kilpailuttaa.

Kilpailutuspalveluiden edut ja haitat

Edut Haitat
Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia helposti ja nopeasti. Piilokustannukset ja palkkiot voivat tehdä lainatarjouksista kalliimpia.
Parhaiden vaihtoehtojen löytäminen kilpailukykyiseen hintaan. Liian monta lainatarjousta voi aiheuttaa hämmennystä ja vaikeuttaa päätöksentekoa.
Lainan kilpailuttaminen on helppoa ja nopeaa netissä. Joillakin kilpailutuspalveluilla ei ole tarjolla kaikkia lainatyyppejä tai -määriä.

Ved at konkurrere om dit lån kan du spare penge og finde det bedst mulige tilbud ved at sammenligne forskellige lånetilbud .  

Du kan byde på dit lån online ved at følge klare instruktioner og tips til at sammenligne lånetilbud og spare penge .  

Budtjenester kan hjælpe dig med at finde det bedste tilbud , men de involverer også datasikkerhedsrisici og mulige ekstra omkostninger . 

Budprocessen forløber trin for trin , og du vil modtage klare instruktioner om, hvordan du kan byde dit lån online og optimere din opsparing .  

Du lærer at sammenligne forskellige lånetilbud og vælge det bedste tilbud ved at få tips og instruktioner til sammenligningsprocessen . 

Ved at byde på et lån kan du spare både penge og tid , når du hurtigt og nemt finder det lånetilbud , der passer dig bedst online .  

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi