Lainatyypit – Mikä laina sopii sinulle?

Valitse lainan määrä

Hakemuksesi ei ole sitova

Valitse lainasumma:

1000
Nimi
Sähköposti
    First Name:

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä 500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Esimerkki: nimelliskorko on 5.80% ja todellinen vuosikorko 5.96%. Lainan kokonaiskustannus on tällöin €29 951. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja. Luotonmyöntäjien lainasummat vaihtelevat välillä €500 – 60 000, nimelliskorko on 4,90 – 20% (todellinen vuosikorko 4,95 – 38%) ja laina-aika on 1 – 15 vuotta.

Lainatyypit

Lainojen maailma voi olla monimutkainen, mutta oikean lainatyypin valitseminen voi helpottaa taloudellista tilannettasi merkittävästi. Alla oleva taulukko esittelee erilaisia lainatyyppejä, niiden kuvauksia, etuja ja haittoja. Tämä auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen, kun harkitset lainan ottamista.

Pikalaina on usein muutaman sadan euron suuruinen ja se ei vaadi vakuuksia. Vakuudettomalla lainalla voi kattaa yllättävät menot, kuten auton remontin tai kodinkoneen uusimisen. Pikavippiä voi hakea milloin vain ja helposti netissä ilman ajanvarausta.

Lainatyyppi

Kuvaus

Edut

Haitat

Lainojen yhdistäminen

Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi

Yksinkertaistaa lainanhoitoa, voi alentaa kuukausimaksuja

Ei aina mahdollista, voi pidentää laina-aikaa

Vakuudeton laina

Laina, joka ei vaadi vakuuksia

Nopea ja helppo hakea, ei tarvetta vakuuksille

Korkeampi korko, tiukemmat luottovaatimukset

Pikavippi

Pieni, lyhytaikainen laina

Nopea saatavuus, helppo hakea

Korkeat korot, lyhyt takaisinmaksuaika

Joustoluotto

Joustava laina, jossa voi nostaa rahaa tarpeen mukaan

Joustavuus, voi nostaa rahaa tarpeen mukaan

Korkeat korot, voi johtaa velkaantumiseen

Pikalaina

Nopea laina, joka maksetaan takaisin lyhyessä ajassa

Nopea saatavuus, helppo hakea

Korkeat korot, lyhyt takaisinmaksuaika

Lainaa heti

Laina, joka myönnetään ja maksetaan nopeasti

Nopea saatavuus, helppo hakea

Korkeat korot, lyhyt takaisinmaksuaika

Kilpailuta laina

Lainojen kilpailuttaminen eri tarjoajien välillä

Mahdollisuus löytää edullisin laina

Voi olla aikaa vievää

Ilman luottotietoja

Laina, joka myönnetään ilman luottotietojen tarkistusta

Mahdollisuus saada lainaa huonolla luottotiedolla

Korkeat korot, rajoitetut lainasummat

Lainalaskuri

Työkalu, jolla voi laskea lainan kustannukset

Auttaa suunnittelemaan lainan takaisinmaksua

Ei suoraan vaikuta lainan saamiseen

Bullet laina

Laina, jossa pääoma maksetaan takaisin kerralla laina-ajan lopussa

Alhaisemmat kuukausimaksut laina-aikana

Suuri kertamaksu laina-ajan lopussa

Pieni laina

Pieni laina, yleensä alle 2000 euroa

Nopea saatavuus, helppo hakea

Korkeat korot, lyhyt takaisinmaksuaika

Lainaa luottotiedottomalle

Laina, joka myönnetään henkilöille, joilla ei ole luottotietoja

Mahdollisuus saada lainaa huonolla luottotiedolla

Korkeat korot, rajoitetut lainasummat

Korkolaskuri

Työkalu, jolla voi laskea lainan korkokustannukset

Auttaa ymmärtämään lainan kokonaiskustannukset

Ei suoraan vaikuta lainan saamiseen

Yleisimmät lainatyypit

Suomessa on tarjolla useita erilaisia lainatyyppejä, kuten tasaerälaina ja kulutusluotto, jotka vastaavat erilaisiin taloudellisiin tarpeisiin. Yleisimmät lainatyypit ovat lainojen yhdistäminen, vakuudeton laina, pikavippi, joustoluotto ja kulutusluotto. Jokaisella lainatyypillä on omat erityispiirteensä, edut ja haitat, jotka on hyvä tuntea ennen lainapäätöksen tekemistä. Seuraavassa osiossa käymme läpi näiden lainatyyppien keskeiset ominaisuudet ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan lainaratkaisun.

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useiden lainojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Tämä voi yksinkertaistaa lainanhoitoa ja mahdollisesti alentaa kuukausimaksuja. On kuitenkin tärkeää huomioida, että tämä ei aina ole mahdollista ja se voi pidentää laina-aikaa merkittävästi.

Edut:

Haitat:

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on laina, joka ei vaadi vakuuksia. Tämä tekee siitä nopean ja helpon hakea, koska vakuuksia ei tarvita. Haittapuolena on korkeampi korko ja tiukemmat luottovaatimukset, sekä mahdollisesti pidempi laina-aika.

Edut:

Haitat:

Pikavippi

Pikavippi on pieni, lyhytaikainen laina, joka on nopeasti saatavilla ja helppo hakea. Se on suosittu vaihtoehto yllättäviin menoihin tai äkillisiin taloudellisiin tarpeisiin, mutta laina-aika on usein erittäin lyhyt. Pikavippiä voi hakea helposti verkossa, ja rahat voivat olla tilillä muutamassa minuutissa hyväksytyn hakemuksen jälkeen. Korkeat korot ja lyhyt takaisinmaksuaika ovat kuitenkin merkittäviä haittoja.

Edut:

Haitat:

Pikavippiä harkitessa on tärkeää arvioida oma maksukyky ja varmistaa, että laina pystytään maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Muutoin korkeat korot ja mahdolliset myöhästymismaksut voivat johtaa taloudellisiin vaikeuksiin.

Joustoluotto

Joustoluotto on joustava laina, jossa voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Tämä tarjoaa joustavuutta, mutta korkeat korot ja mahdollinen velkaantuminen ovat riskitekijöitä.

Edut:

Haitat:

Erikoislainat

Erikoislainat ovat suunniteltu erityistilanteisiin ja tarpeisiin, jotka eivät välttämättä sovi perinteisten lainatyyppien piiriin. Näihin kuuluvat esimerkiksi pikalainat, lainat ilman luottotietoja ja lainojen kilpailuttaminen. Erikoislainat voivat tarjota nopeita ja joustavia ratkaisuja, mutta niihin liittyy usein korkeammat korot ja tiukemmat ehdot. 

On tärkeää ymmärtää näiden lainojen erityispiirteet ja arvioida huolellisesti, sopivatko ne omaan taloudelliseen tilanteeseesi. Seuraavassa osiossa tarkastelemme erikoislainojen etuja ja haittoja tarkemmin.

 

Pikalaina ja Lainaa heti

Pikalaina ja lainaa heti ovat nopeita lainoja, jotka maksetaan takaisin lyhyessä ajassa. Molemmat ovat helposti haettavissa, mutta niissä on korkeat korot ja lyhyt takaisinmaksuaika.

Edut:

Haitat:

Kilpailuta laina

Lainojen kilpailuttaminen eri tarjoajien välillä voi auttaa löytämään edullisimman lainan. Tämä prosessi voi kuitenkin olla aikaa vievää.

Edut:

Haitat:

Ilman luottotietoja

Laina ilman luottotietojen tarkistusta tarjoaa mahdollisuuden saada lainaa huonolla luottotiedolla. Korkeat korot ja rajoitetut lainasummat ovat kuitenkin merkittäviä haittoja.

Edut:

Haitat:

Laskurit ja työkalut

Laskurit ja työkalut ovat arvokkaita apuvälineitä lainanottajille, jotka haluavat suunnitella ja hallita talouttaan paremmin. Lainalaskurit ja korkolaskurit auttavat arvioimaan lainan kokonaiskustannuksia ja takaisinmaksuaikatauluja. Näiden työkalujen avulla voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja varmistaa, että valitsemasi laina sopii budjettiisi. Vaikka laskurit eivät suoraan vaikuta lainan saamiseen, ne tarjoavat hyödyllistä tietoa, joka voi auttaa sinua valitsemaan parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

Lainalaskuri

Lainalaskuri on työkalu, jolla voit laskea lainan kustannukset ja arvioida kuukausittaiset maksuerät. Se auttaa suunnittelemaan lainan takaisinmaksua ja antaa realistisen kuvan siitä, kuinka laina vaikuttaa talouteesi. Lainalaskurin avulla voit myös vertailla eri lainavaihtoehtoja ja löytää itsellesi sopivimman ratkaisun.

Edut:

Haitat:

Kilpailuta laina

Lainojen kilpailuttaminen eri tarjoajien välillä voi auttaa löytämään edullisimman lainan. Tämä prosessi voi kuitenkin olla aikaa vievää.

Edut:

Haitat:

Muut lainatyypit

Muiden lainatyyppien joukkoon kuuluvat erityisesti bullet-lainat ja pienet lainat. Bullet-laina on erikoislaina, jossa pääoma maksetaan takaisin kerralla laina-ajan lopussa, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat pitää kuukausimaksut alhaisina laina-aikana. Pieni laina taas on yleensä alle 2000 euroa ja se on nopeasti saatavilla ja helppo hakea, mutta siihen liittyy usein korkeat korot ja lyhyt takaisinmaksuaika. Näiden lainatyyppien ymmärtäminen auttaa sinua valitsemaan sopivan lainaratkaisun erilaisiin taloudellisiin tarpeisiin ja tilanteisiin.

 

Pieni laina

Pieni laina on yleensä alle 2000 euroa. Se on nopeasti saatavilla ja helppo hakea, mutta siinä on korkeat korot ja lyhyt takaisinmaksuaika. Pieni laina sopii erityisesti tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti rahaa yllättäviin menoihin tai pieniin hankintoihin. Lainaa voi hakea helposti verkossa, ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen rahat voivat olla tilillä jopa saman päivän aikana.

 

Edut:

Haitat:

Bullet laina

Bullet laina on laina, jossa pääoma maksetaan takaisin kerralla laina-ajan lopussa, kun taas tasaerälaina tarjoaa ennustettavia takaisinmaksueriä. Tämä mahdollistaa alhaisemmat kuukausimaksut laina-aikana, mutta suuri kertamaksu laina-ajan lopussa voi olla haastava.

 

Edut:

Haitat:

Lainaa luottotiedottomalle

Tämä laina on suunnattu henkilöille, joilla ei ole luottotietoja. Se tarjoaa mahdollisuuden saada lainaa huonolla luottotiedolla, mutta korkeat korot ja rajoitetut lainasummat ovat haittoja. Lainaa luottotiedottomalle voi olla hyödyllinen tilapäisissä taloudellisissa vaikeuksissa, mutta se vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua.

Edut:

Haitat:

Yhteenveto

Lainatyypin valinta riippuu monista tekijöistä, kuten taloudellisesta tilanteestasi, lainan tarpeesta ja takaisinmaksukyvystäsi. On tärkeää vertailla eri lainatyyppejä ja niiden ehtoja ennen päätöksen tekemistä. Käytä lainalaskureita ja kilpailuta lainoja löytääksesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

 

Et øyeblikk

Vi ser etter samarbeidspartnere

Henkilötietojen käsittely

Tietosuojakäytäntö

SwiftBanker on Lacuna Digital ApS omistuksessa. Lacuna Digital suhtautuu henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti. Täältä voit lukea kuinka sinun tietojasi käsitellään verkkosivustolla.

REKISTERIPITÄJÄT JA TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Finsensvej 7A, stuen tv.
2000 Frederiksberg
Danmark
E-mail: info@swiftbanker.fi

Kun vierailet verkkosivullamme, me keräämme tietoa sinusta jonka avulla pystymme tarjoamaan parannettua sisältöä joka on myös henkilökohtaisesti kohdistettu, samalla myös mainokset ovat ensiluokkaisia juuri sinulle. Jos et halua että tietojasi kerätään, sinun täytyy poistaa evästeitä ja välttää verkkosivun käyttöä uudestaan. Alla olemme tarkentaneet minkälaisia tietoja kerätään, mihin tarkoitukseen ja kenellä kolmannella osapuolella on mahdollisuus käyttää niitä.

Evästeitä

Verkkosivu käyttää ”evästeitä”, joka on tekstitiedosto joka tallennetaan tietokoneellesi, älypuhelimeen tai muuhun laitteeseen. Evästeet eivät voi sisältää haitallista ohjelmakoodia kuten viruksia. On mahdollista poistaa tai estää evästeitä. Katso ohjeet englanniksi.

Riskinä on myös että verkkosivu ei enää toimii optimaalisesti ja että sivulla on sisältöä johon sinulla ei ole pääsyä. 

TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ

Tarjoaksemme parasta palvelua, käytämme seuraavia tietojen käsittelijöitä. 

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Campaign Monitor Ltd
Microsoft Ltd.
Inmobile
Mailchimp
Active Campaign
GetResponse 
Constant Contact
Aweber

 

Tietojasi luovutetaan ja käsitellään kolmannen osapuolen maiden toimesta.

Tiedot luovutetaan US järjestöille; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

Euroopan komissio on päättänyt että järjestöt Yhdysvalloissa ovat “turvallisia” jos ne noudattavat EU:n Privacy Shield sopimusta.

 

Voit saada sähköpostia, tekstiviestiä tai push-ilmoituksia rahoituspalvelujen sisällöstä seuraavilta:

Henkilökohtainen tieto

Yleisesti

Henkilötietoja on kaikki tieto joka voidaan liittää sinuun joissakin määrissä. Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme ja käsittelemme useasti sen kaltaista tietoa. Näin tapahtuu esimerkiksi ??? kun tilaat meidän uutiskirjeemme, osallistut kilpailuihin tai tutkimuksiin, rekisteröidyt käyttäjäksi tai tilaajaksi, käytät muita palveluja tai teet ostoksia verkkosivuston kautta.

 

Yleensä me keräämme ja käsittelemme seuraavanlaisia tietoja: Ainutlaatuinen ID ja tekninen tieto tietokoneestasi, tabletti tai älypuhelin, IP-osoitteesi, maantieteellinen sijanti, ja minkälaisilla sivustoilla vierailet (kiinnostuksen kohteet) Jos sallit ja täytät tiedot itse, me käsittelemme myös seuraavat tiedot. Nimi, puhelinnumero, sähköposti, osoite ja maksutiedot. Tämä liittyy tyypillisesti ostokseen tai tilin luomiseen.

Käyttämällä tätä sivua suostut tietosuojakäytäntöön.

Jälkeenpäin, SwiftBanker viitataan kun käytetään muotoa; me, meidän, tai meistä.

Me käytämme seuraavat tiedot sinusta.

 

Nimi
Sähköposti
Maantieteellinen sijanti
Tekninen tieto tietokonestasi, tabletistasi tai älypuhelimestasi
Selaimen tunnistus
IP-osoite
Evästeet
Maa

 

Muut evästeet joihin saattaa sisältyä henkilökohtainen tunnistus tiedoistasi.

 

Henkilötietojen käsittelyn GDPR Asetus 6.1f mukaisesti tarkoittaa:

 

Henkilötietojasi käsitellään ja käytetään seuraavaan:

Sähköpostitarjouksia, lainatarjouksia tai uutisia lainoista.

Tekstiviestejä uusista lainatarjouksista tai uutisia lainoista.

Push-ilmoituksia lainatarjouksista tai uutisia lainoista

 

Kun me käsitttelemme henkilötietojasi pyydämme suostumuksesi siihen ennen kun me keräämme ja käsittelemme tietojasi.

Henkilötietojasi kerätään ja käsitellään asiaankuuluvista ja tietyistä syistä.

Me keräämme ja käsittelemme ainoastaan asiaankuuluvia ja tarpeellisia henkilötietoja.

Me emme paljasta henkilötietojasi ilman sinun suostumustasi.

Me poistamme henkilötietosi kun tiedot eivät ole enää olennaisia tarkoitukseen. Lisäksi, henkilötietojasi käsitellään GDPR Asetuksen 6.1. a ja b:n mukaisesti oikean ja päivitetyn henkilötiedon kanssa.

 

Tarkoitus

 1. Me pyydämme aina suostumuksesi ennen kuin me käsittelemme henkilötietojasi tietynlaisiin ja asiaankuuluviin tarkoituksiin. Suostumuksesi on perusta henkilötietojen käsittelyyn, ellei meillä ole peruste käsittellä tietojasi erillä tavalla lain mukaisesti. Suostumuksesi on aina vapaehtoinen ja sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi.
 1. Me keräämämme henkilötiedot käytetään ainoastaan tietyistä syistä ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Henkilötiedot joita keräämme, tallennamme ja käsittelemme on ainostaan tiettyihin ja asiankuuluviin tarkoituksiin. Me keräämme, tallennamme ja käsittelemme vain tavallisia henkilötietoja.
 2. Käsittelemämme henkilötiedot ovat vain asiaankuuluvia henkilötietoja. Me käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan laillisista tarkoituksista. Kun me keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi, meillä on mahdollisuus tunnistaa sinut ja näyttää sinulle kampanjoita ja mainoksia jotka ovat sinulle olennaisia. Tämä tarkoittaa että me pystymme tarjoamaan toivottuja palveluita. Henkilötietojasi käsitellään niissä määrin missä ne ovat oleellisia sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi, me vähennämme henkilötietojesi käsittelyä väärinkäytösten varalta.
 1. Me emme paljasta henkilötietojasi ilman suostumustasi. Me paljastamme henkilötietojasi ainoastaan yhteistyökumppaneillemme. Tätä tietoa käytetään markkinointiin johon olet antanut suostumuksesi. Voit vastustaa henkilötietojesi levittämisestä milloin tahansa. Jos viranomaiset ottavat yhteyttä meihin, meillä on oikeus paljastaa henkilötietojasi milloin tahansa ilman suostumustasi. Me käytämme lukuisia kolmansia osapuolia tallentaaksemme ja käsitteelläksemme tietoja. Nämä kolmannet osapuolet tallentavat ja käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan meidän puolestamme ja he eivät voi käyttää tietojasi omaan tarkoituksensa. Lisäksi, käytämme tietojen käsittelijöitä ainoastaan EU-maissa tai sellaisissa maissa jotka voivat asianmukaisesti suojata henkiötietosi. Kuitenkin, pidätämme itsellemme oikeuden käyttää tietojen käsittelijöitä EU:N/EEA:n ulkopuolelta jos he pystyvät avustamaan meidän yritystämme. Kuitenkin, tämä tehdään ainoastaan sovellettavan sääntöjen mukaisesti koskien henkilötietojen siirtoa, katso lainsäädäntö. Jos haluat, voit lukea lisää aiheesta englanniksi täältä: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Henkilötietojasi päivitetään tai poistetaan kun tiedot eivät enää ole tarkoituksenmukaisia. Siksi me tarkistamme että säilyttämämme henkilötietosi ovat paikkaansapitäviä ja päivitettyjä. Mikäli henkilötietosi ovat virheellisiä, tiedot poistetaan välittömästi. Siksi tarjoamamme palvelu vaatii että henkilötietosi ovat oikeita. Tähän liittyen pyydämme että annat meille oikeat henkilötiedot. Siksi on myös tärkeätä että ilmoitat meille jos henkilötietosi muuttuvat niin että me pystymme tarjoamaan parhaimman mahdollisen palvelun sinulle. Henkilötietojasi säilytetään meillä niin kauan kuin laki sallii. Tiedot poistetaan meidän toimesta kun tiedot eivät ole enää merkityksellisiä.

Jos olet antanut suostumuksesi rahoituspalvelujen markkinointiin ja mainostukseen sähköpostin, tekstiviestein ja selain-pohjaisten ilmoitusten kautta, me pyydämme sinua uusimaan suostumuksesi joka kolmas vuosi, jos et ole ollut aktiivinen profiilissasi näiden kolmen vuoden aikana.

 

 1. Sinä olet vastuussa oikeista ja päivitetyistä henkilötiedoista jotka olet täyttänyt verkkosivuillamme. Päivityksiä tehdään sinun toimesta tai ottamalla meihin yhteyttä. Tämän jälkeen, me päivitämme tietosi ajantasalle, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin.

Turvallisuus

 

Me suojaamme henkilötietojasi. Me emme säilytä henkilötietojasi omilla palvelimillamme, vaan käytämme yhteistyökumppaneitamme, tästä voit lukea lisää TIETOJEN KÄSITTELIJÖITÄ alta. Jos haluat lukea heidän tietosuojakäytännöistä ja GDPR:stä, voit käydä heidän verkkosivuilla. Kuitenkin voimme myös auttaa sinua jos sinulla on kysymyksiä tästä. Sinun tietosi ovat aina suojattuja meidän toimesta, me olemme huolehtineet asiasta teknisin keinoin, jos tietosi on vahingossa tai laittomasti meidän hallinasta poistettu, hävitetty, heikentynyt, julkaistu tai jaettu asiankuulumattomien henkilöiden kanssa, väärinkäytetty tai käsitelty soveltavan lain vastaisesti.

Oikeutesi:

 

Käyttääksesi alla mainittuja oikeuksiasi, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä tietojemme kautta. Tämän tiedon löydät tietosuojakäytännön luvun alusta.

 1. Oikeus päästä tarkastamaan henkilötietojasi: Sinulla on oikeus päästä tarkastamaan säilyttämiämme henkilötiedojasi. Mutta, tällainen tapahtuma ei kuitenkaan voi olla ristiriidassa muiden oikeuksien tai vapauksien harjottamisen kanssa. Lisäksi, sinulla on aina oikeus saada itsellesi henkilötiedot jotka olet meille luovuttanut.
 1. Oikeus saada korjattua henkilötietojasi. Sinulla on oikeus saada henkilötietojasi korjattua, jos tiedot eivät ole paikkansapitäviä tai jos olet vahingossa tehnyt virheen. Mutta, joissakin tapauksissa voi olla että me emme pysty poistamaan tai korjaamaan tietojasi koska laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi.

Oikeus poistaa tietoa. Erikoistapauksissa, sinulla on oikeus poistaa tallentamamme tietosi, ennen kun yleinen asetettu aikaraja toteutuu.

 

 1. Oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Joissain tapauksissa, sinulla on oikeus asettaa rajoituksia tai rajoittaa tietojesi käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja rajoittaa sitä. Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojasi käsittelyä suoramarkkinonti tarkoituksiin.
 1. Oikeus siirtää tietoja. Silloin kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja käsittely tapahtuu auttomaattisesti, tietojensiirto on sinun oikeutesi. Tämä oikeutesi tarkoittaa että sinulla on oikeus saada henkilötietosi lähetettyä itsellesi rakenteellisesti, normaalikäyttöisenä ja kone-luettavalla muodossa, ja että sinulla on oikeus siirtää tietojasi toiselle palveluntarjoajalle.
 1. Oikeus vastustaa: Joissakin tapauksissa, sinulla on mahdollisuus vastustaa henkilötietojesi laillista käsittelyä. Jos sinä uskot että henkilötietojasi käytetään soveltavan lainsäädännön tai tarjoamasi suostumuksesi vastaisesti jotka olet meille toimittanut, sinulla on oikeus vastustaa meitä. Sinä voit tehdä tämän käyttämällä yhteystietojamme. Tämän menetelmän valitseminen johtaa siihen että henkilötietojasi ei enää käytetä tähän tarkoitukseen. Voit aina olla yhteydessä meihin jos haluat rajoittaa osia tai kaikkia henkilötietojasi.
 1. Oikeus perua suostumuksesi. Koska olet antanut meille suostumuksesi, sinulla on aina mahdollisuus perua suostumuksesi. Heti kun perut suostumuksesi, henkilötietojesi käsittely lakkaa ja et saa meiltä enää markkinointia rahoitustuotteista.

  Yhtiöön voi aina ottaa yhteyttä ollessaan eri mieltä Yhtiön tavasta käsitellä henkilötietoja tai niistä tavoitteista, joihin Yhtiö kyseisiä henkilötietoja käyttää. Asiasta voi myös tehdä valituksen:

  Tietosuojavaltuutettu

  Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki. 
  Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki. 
  Puhelinvaihde: 029 566 6700 
  S-posti: tietosuoja(at)om.fi 
  www.tietosuoja.fi